Cimos Koper je bil konec oktobra v domači dvorani blizu presenečenja proti Hamburgu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Cimos Koper je bil konec oktobra v domači dvorani blizu presenečenja proti Hamburgu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tone Tiselj
Tone Tiselj bi s svojimi varovankami lahko prišel do prvih točk v drugem delu Lige prvakinj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke gostujejo v Metzu
Koprčani v četrtek neobremenjeni v Hamburg

Na severu Nemčije jih danes ob 19.00 čaka tekma 9. kroga Lige prvakov. Proti zvezdniški vodilni ekipi skupine C, ki si je že zagotovila prvo mesto in še ni izgubila točke, bodo izbranci Fredija Radojkoviča lahko zaigrali povsem sproščeno.
"V Hamburg odhajamo povsem neobremenjeni. O zmagi ne razmišljamo, proti tako imenitni ekipi, kot je HSV, ki bo proti nam prav tako lahko zaigral brez rezultatskega pritiska, bi bilo to tudi iluzorno pričakovati. To ne pomeni, da smo že vnaprej izobesili belo zastavo. Želimo se predstaviti v najboljši možni luči, a dejstvo je, da so za nas veliko bolj pomembni dvoboji, ki bodo na vrsti po gostovanju v Hamburgu. Predvsem mislim na zadnjo tekmo Lige prvakov proti romunski Constanti, a tudi vse naslednje obračune v domačem prvenstvu," je pred odhodom v Nemčijo dejal slovenski reprezentant Matjaž Brumen.

Tekmo Kopra si boste lahko ogledali v prenosu na TV Slovenija 2 in MMC-ju, tekmo Krima pa v posnetku (sobota ob 17.45).

Brez poškodovanega Osmajića
Koprčani še vedno upajo na drugo mesto v skupini, kar bi jim v osmini finala prineslo vsaj na papirju nekoliko lažjega tekmeca. Po osmih krogih si ga delijo z Metalurgom iz Skopja. "Drugo ali tretje mesto, to je čisto vseeno. Lahkih tekmecev ne bo več," sicer pravi vratar Gorazd Škof. Zaradi poškodbe bo manjkal steber obrambe Vladimir Osmajić, zato bodo lahko priložnost dobili nekateri mlajši igralci.

Na prvi tekmi v Bonifiki je bilo konec oktobra po razburljivih 60 minutah 23:24 za Hamburg.

Tiselj optimist
Bolj pomembna tekma čaka v soboto rokometašice Krima. Po dveh visokih porazih so se znašle pred tekmo za biti ali ne biti, če želijo obdržati možnosti za polfinale. V 3. krogu bodo igrale v Metzu. Tudi Francozinje so dvakrat izgubile. Tokrat v ekipi ne bo pomembnih igralk Katty Piejos in predvsem Allison Pineau.

"Mislim, da Metz ni tako kakovostna ekipa, kot sta Valcea in Budućnost, je pa vseeno zelo dobra in lahko premaga vsakogar. Ni pa tako vrhunska, da bi se lahko uvrstila v finale ali se resno borila za naslov prvaka. Toda imajo kvalitetne posameznice, francoske reprezentantke, organizatorko igre Jekaterino Andrjušino, ki je bila svoj čas ena najboljših igralk sveta. Metz je malce mlajša ekipa, v kateri je dobro vzdušje. Imajo dober ambient v dvorani. Verjamem, da bi se na tej tekmi lahko bolje kosali kot na prvih dveh obračunih," je povedal trener Krima Tone Tiselj.

Dobra tradicija
Ekipi sta se do zdaj pomerili osemkrat, kar šestkrat so zmagale slovenske prvakinje, slavile so tudi na zadnjih treh dvobojih. "Nimamo veliko časa za kar koli spreminjati. Videli bomo, koliko nam bo lahko pomagala Ljudmila Bodnjeva. Kot sem že rekel, že pred drugim delom smo izgubili pomembni igralki Bodnjevo in Ibolyo Mehlmann, tudi Jelena Grubišić zaradi zdravstvenih težav ni na taki ravni kot v prvem delu. Veseli pa me, da sta se po slabši predstavi proti Valcei vrnili Tamara Mavsar in Andrea Penezić, verjamem, da se bodo tudi druge pobrale. Glede na posnetke tekem nismo igrali tako slabo v napadu, kot je bila slaba izbira zadnjih podaj. V tej smeri bomo poskusili narediti nekaj več," je še dejal Tiselj.

LIGA PRVAKOV, 9. krog
Skupina A:

KADETTEN - CHAMBERY četrtek
BARCELONA - CROATIA OSIGURANJE sobota
BOSNA - SÄVEHOF sobota
Barcelona 16, Croatia 12, Sävehof 8, Chambery, Kadetten po 6, Bosna 0 točk.

Skupina B:
ČEHOVSKI MEDVEDI - VESZPREM četrtek
SILKEBORG - TARGI KIELCE nedelja
ATLETICO M. - FÜCHSE BERLIN nedelja
Atletico 14, Veszprem 10, Füchse Berlin 9, Kielce 8, Čehovski medvedi 7, Silkeborg 0.

Skupina C, četrtek ob 19.00:
HAMBURG - CIMOS KOPER
CONSTANTA - ST. PETERSBURG četrtek
WISLA PLOCK - METALURG nedelja
Hamburg 16, Metalurg in Cimos Koper 10, Wisla Plock 7, St. Petersburg 3, Constanta 2 točki.
Skupina D:
PICK SZEGED - PARTIZAN sobota
MONTPELLIER - KÖBENHAVN nedelja
KIEL - ADEMAR LEON nedelja
Kiel 13, Köbenhavn 12, Ademar Leon 11, Montpellier 8, Szeged 4, Partizan 0.

LIGA PRVAKINJ, 3. krog
Skupina 2, sobota ob 16.30:
KRIM MERCATOR - METZ
Nedelja:
RAMNICU VALCEA - BUDUĆNOST
Valcea in Budućnost po 4, Metz in Krim po 0.

Krimovke gostujejo v Metzu
Koprčani v četrtek neobremenjeni v Hamburg