Cimos Koper je lansko sezono državnega prvenstva končal na 3. mestu. Foto: www.rk-koper.com
Cimos Koper je lansko sezono državnega prvenstva končal na 3. mestu. Foto: www.rk-koper.com

Cimos Koper so zapustili David Špiler, Rok Praznik, Nejc Poklar, Goran Gorenac in Balasz Laluska, medtem ko je Rok Rapotec končal kariero. Toda klub so okrepili Sebastian Skube, nekdanji reprezentant Srbije in Črne gore Milorad Krivokapić in Vladimir Osmajić.

Lani zmanjkalo sreče
Direktor kluba Aleš Koršič se je na predstavitvi dotaknil tudi lanske sezone: "Če lani nismo imeli dovolj športne sreče ali pa hrabrosti, da bi zmagali tudi že dobljene tekme, potem verjamem, da letos ne bo tako. Ekipa je homogena, fantje se dobro poznajo med seboj in naloge so letos jasno razdeljene. Verjamem, da se vsi igralci zavedajo svoje odgovornosti in priložnosti, da se dokažejo."

Na mladih svet stoji
Koršiča veseli, da ima njihova rokometna šola vsako leto najmanj dve selekciji med najboljšimi štirimi v državi: "To je edina prava pot za našo dolgoročno prihodnost in glede na to, da je veliko naših mladih igralcev v državnih selekcijah, nas prihodnosti ni strah. Prihajajoča sezona bo tako še ena, v kateri bo klub rasel tako tekmovalno kot tudi organizacijsko."

Nova obrambna postavitev
Trener Fredi Radojkovič je prepričan, da bo ta ekipa konkurenčna v državnem prvenstvu in da se bo do konca borila za državni naslov. "Letos bomo skušali popraviti napake v igri v obrambi, ki so se nam dogajale lani. Zato bomo dodali nekaj novih obrambnih postavitev, saj nam dobra obramba omogoča lažje doseganje golov iz protinapadov."

Priložnost iskati tudi v Evropi
V pokalu Slovenije je cilj igrati na finalnem turnirju. Pokal challenge ekipi ponuja priložnost, da se uveljavi tudi v Evropi: "Igrali bomo od kroga do kroga in če se pokaže priložnost, bomo naredili vse, da to mednarodno lovoriko prinesemo v klubske vitrine," je dejal koprski strateg.