Lahko Matjaž Tominec Koprčane pripelje vse do finala? Foto: MMC RTV SLO
Lahko Matjaž Tominec Koprčane pripelje vse do finala? Foto: MMC RTV SLO
Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik je lani s Kielom že osvojil Ligo prvakov. Foto: RTV SLO

Matjažu Tomincu se tako ni izpolnila želja, da bi igrali proti nemškemu Nordhornu. Ta bo tako igral s španskim Aragonom. Dodatna oteževalna okoliščina je to, da bo povratna tekma odigrana v danski prestolnici.

"V polfinalu res ni več lahkega nasprotnika. Nasprotnika še ne poznam dovolj dobro, zato si bom ogledal nekaj tekem. Dejstvo pa je, da igrajo trdo obrambo 6-0. Prav tako imajo odličnega vratarja," je za MMC žreb pokomentiral nekdanji slovenski selektor.

Köbenhavn še ne pozna poraza
Danci so na poti do polfinala pred seboj dobesedno mleli vse po vrsti, saj so dobili vseh šest tekem. V 3. krogu so tako skupaj s 14 zadetki razlike izločili Kopavagos iz Islandije. V osmini finala je moral premoč priznati Osijek, ki je bil slabši za 26 zadetkov, v četrtfinalu pa je bil za 19 zadetkov prekratek Dunkerque iz Francije.

Med elito še trije Slovenci
Žreb je v Ligi prvakov določil oba špansko-nemška obračuna. Ciudad Real (Uroš Zorman in Aleš Pajovič) bo gostil Hamburg, Kiel (Vid Kavtičnik) pa Barcelono. Prve tekme v vseh moških pokalih bodo 5. ali 6. aprila, povratne pa teden dni kasneje. Termina finalnih tekem sta 3./4. maj in 10./11. maj.

Žreb evropskih pokalov, polfinali

Pokal EHF (M):
CIMOS KOPER - KÖBENHAVN (DAN)
ARAGON (ŠPA) - NORDHORN (NEM)

Liga prvakov (M):
CIUDAD REAL - HAMBURG
KIEL - BARCELONA

Pokal pokalnih zmagovalcev (M):
LÖWEN - VALLADOLID
SCHAFFHAUSEN (ŠVI) - VESZPREM

Liga prvakinj (Ž):
ZVEZDA ZVENIGOROD - GYÖR
LADA TOLJATI - HYPO

S. J.