Fredi Radojković upa, da bo njegovo moštvo dvignilo formo. V 2. krogu se je proti Nizozemcem kar mučilo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Fredi Radojković upa, da bo njegovo moštvo dvignilo formo. V 2. krogu se je proti Nizozemcem kar mučilo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor Branik
Maribor se bo pomeril s hrvaškim klubom iz Siska. Foto: Boštjan Selinšek

V obeh slovenskih klubih so zadovoljni z žrebom, saj so se izognili najtežjim tekmecem, kot so nemški Göppingen, Rhein-Neckar Löwen in Magdeburg, španska Aragon in Naturhouse La Rioja, francoska Saint-Raphael in Nantes, danski Kolding ter poljska Wisla iz Plocka.

Prvi tekmi bosta 24. ali 25. novembra, povratni pa 1. ali 2. decembra. Zmagovalci 3. kroga se bodo uvrstili v glavni del prenovljenega tekmovanja Pokala EHF, kjer bo nastopilo 16 ekip, razdeljenih v štiri skupine. Glavni del se bo začel 9. februarja.

Šibila: Imamo realne možnosti za napredovanje
"Načeloma smo zadovoljni. Dobili smo tekmeca, ki nam omogoča, da se lahko resno potegujemo za nastop v glavni del tekmovanja. Vsi tekmeci, ki se uvrstijo v tretji krog, so zelo nevarni in jih moramo spoštovati. Na Siscio se moramo dobro pripraviti, naše možnosti za napredovanje pa so vendarle realne," je dejal trener mariborske zasedbe Marko Šibila.

Radojković: Če bomo v formi, jih bomo preskočili
"Pred žrebom smo si želeli izogniti vsem trem nemškim ekipam, danskemu Koldingu ter našima tekmecema na septembrskem turnirju povabljencev na Azurni obali, torej francoskemu Saint-Raphaelu in poljski Wisli. Z žrebom smo lahko zadovoljni, čeprav nas čaka izjemno zahteven tekmec, ki se spozna na rokomet, kar je dokazal na kvalifikacijskem turnirju za evropsko Ligo prvakov. Če bomo prišli v pravo formo, potem bi morali preskočiti portugalsko oviro," pa je povedal koprski strateg Fredi Radojković.

POKAL EHF, 3. krog

Prvi tekmi, 24. ali 25. novembra:
CIMOS KOPER - PORTO VITALIS (POR)

SISCIA (HRV) - MARIBOR BRANIK

Povratni tekmi bosta 1. ali 2. decembra.