Fredi Radojkovič verjame, da bo Cimos igral v finalu. Foto: MMC RTV SLO
Fredi Radojkovič verjame, da bo Cimos igral v finalu. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Elezović
Uroš Elezović bo soigralcem lahko pomagal na zadnjih dveh tekmah DP-ja. Foto: RK Cimos Koper

Varovanci trenerja Fredija Radojkoviča so brez dvoma favoriti obračuna, saj na prvi tekmi v Bonifiki niso blesteli. Kljub temu so v trenutno vodilnem moštvu državnega prvenstva previdni.
V generalki so v torek v gosteh premagali Trebanjce s 30:26, Radojkovič pa je pred odhodom v mestece v bližini romunsko-moldavijske meje povedal: "Naša ekipa je brez kakršnega koli podcenjevanja kakovostnejša od romunske, čeprav ima tudi Stiinta svoje dobre strani. Kakovost romunskega rokometa je v vzponu, denarni vložek je čedalje večji, Stiinta pa je dobra ekipa. Nekateri njeni rokometaši so igrali za Constanto, ki je nastopala v Ligi prvakov, a mi zares želimo iti do konca v tem tekmovanju, tako da verjamem, da bodo moji fanti dali vse od sebe tudi na povratni tekmi."

Arbitražna komisija Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) je na osnovi pritožb znižala kazni igralcu Cimosa Urošu Elezoviću in trenerju Loke Gregorju Cvijiću zaradi dogodkov na tekmi Cimos Koper - Loka (30:29) konec marca. Elezović in Cvijić bosta prisilno počivala tri tekme, po prvotnih sankcijah pa bi prvi moral na petih, drugi pa na štirih tekmah. To pomeni, da bo Elezović lahko igral na zadnjih dveh tekmah DP-ja proti Celju in Gorenju.

"Smo dobra ekipa z izkušenimi in dobrimi posamezniki. Menim, da moramo povratno tekmo odigrati zbrano in odgovorno ter z željo po zmagi. V tem primeru se bo tekma v Romuniji zagotovo razpletla po naših željah," pa je dejal vratar Jure Vran.
Pokal Challenge, polfinale, povratni tekmi
Sobota ob 17.00:

BACAU (ROM) - CIMOS KOPER 27:34

Nedelja:
BENFICA - PARTIZAN 30:36

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.