Bojan Čotar je pred Galjevico treniral moške ekipe. Foto: RTV SLO
Bojan Čotar je pred Galjevico treniral moške ekipe. Foto: RTV SLO
Anja Frešer
Anja Frešer se bo od Krima poslovila po koncu te sezone. Foto: RTV SLO

Primorski strokovnjak je brez dela ostal zaradi prezgodnjega slovesa v Evropi. Krimovke se v Ligi prvakinj niso prebile iz skupine v drugi del tekmovanja, v pokalu pokalnih zmagovalk pa so se poslovile v četrtfinalu.

Ogromno število poškodb
"Nikoli ne bom vedel, kaj bi dosegli, če bi izpeljali program, ki sem si ga zamislil pred sezono. Zaradi vseh poškodb, ki so poleg tekem okrnile tako rekoč vsak trening v sezoni, smo izpeljali le 50 odstotkov začrtanega dela. Bilo bi prepotentno, če bi dejal, da je bilo to največ, kar smo v tem položaju mogli napraviti, morda bi res kdo izvlekel več. A je, kar je," je povedal Čotar.

Virant: Trener je imel mir
"Kot ste videli, smo Bojana pustili popolnoma pri miru in nanj nismo vršili nobenega pritiska. Da, res lahko govorimo o objektivni, subjektivni krivdi ... Ampak dejstvo je, da moramo na koncu potegniti črto in napraviti neko presojo dela. In pri tem smo bili mnenja, da bi kljub vsem poškodbam igralk moral več izvleči s kadrom, ki ga je imel na voljo. Skozi sezono namreč ni bilo tako rekoč nobenih sprememb na boljše," pa je svojo plat razložil direktor kluba Jernej Virant.

Veliko število kandidatk
Število kandidatk za novo sezono je po Virantovih besedah že doseglo številko 10. Klub bo v prihodnji sezoni začrtal novo strategijo (pomlajevanje ekipe), po kateri bo cilj "zgolj" preboj v drugi del Lige prvakinj.

S. J.