Mariusz Jurasik je najnevarnejši pri Poljakih, ki so domače prvenstvo začeli s petimi zmagami. Foto: EPA
Mariusz Jurasik je najnevarnejši pri Poljakih, ki so domače prvenstvo začeli s petimi zmagami. Foto: EPA
Gorenje bo začelo v Kielcah

"V svoji dvorani po navadi zmagujejo z visoko razliko. Njihov glavni zvezdnik je Mariusz Jurasik, ki je preteklo sezono igral pri Rhein-Neckar Löwnu. Zveneče je tudi trenersko ime, saj jih vodi selektor poljske reprezentance Bogdan Wenta. Nimam občutka, kako bomo igrali, kar je posledica naše spremenljive igre v domačem prvenstvu. Zmaga bi pomenila velik plus za nadaljevanje sezone, kjer je naš cilj uvrstitev med prve štiri v skupini, s tem pa tudi osmino finala," je povedal trener slovenskih rokometnih prvakov Ivica Obrvan.

Nova formula v Ligi prvakov
Letošnji sistem tekmovanja v Ligi prvakov je spremenjen. V predtekmovanju je 24 ekip razdeljenih v štiri skupine. V osmino finala napredujejo po štiri moštva, zmagovalci četrtfinala pa gredo na zaključni turnir četverice, ki bo konec maja v Kölnu. Velenje bo igralo v skupini B, v njej pa so še madžarski Veszprem, nemški Rhein-Neckar Löwen, francoski Chambery, Bosna Sarajevo iz BiH-a in poljski Vive Targi Kielce. Ekipa iz Šaleške doline je edini slovenski predstavnik, potem ko Celju Pivovarni Laško na kvalifikacijskem turnirju ni uspel preboj med elito.

Treba bo pokazati pravi obraz
Ivan Čupić se je po petmesečni odsotnosti zaradi poškodbe križnih vezi vrnil v velenjsko moštvo: "Moram priznati, da mi še vedno manjka občutek za žogo, igro. Zato sem toliko bolj vesel, da se tekme vrstijo druga za drugo. Rad bi dejal, da nimam pravega občutka, kje se s soigralci nahajamo. Zavedamo se, da nas v soboto čaka težka tekma, ko bomo morali pokazati svoj pravi obraz," napoveduje Čupić, medtem ko novinec Jure Natek naglas razmišlja o zmagi in verjame, da se bo odprlo prav na Poljskem: "Letos na igrišču še nismo pokazali svojega pravega obraza. Če bomo na igrišču v soboto dali vse od sebe, se bomo lahko vrnili na stara zmagovita pota!"

Liga prvakov, 1. krog
Skupina B, sobota:

KIELCE (POL) - GORENJE (ob 19.20, prenos na TV SLO 2)

BOSNA - CHAMBERY

Nedelja:

RHEIN-NECKAR LÖWEN - VESZPRE

Gorenje bo začelo v Kielcah