Dejan Perić je bil med junaki tekme v Rdeči dvorani. Foto: EPA
Dejan Perić je bil med junaki tekme v Rdeči dvorani. Foto: EPA
Ivan Čupić
Ivan Čupić je po tekmi priznal, da je žogo za izvajanje zadnje sedemmetrovke vzel sam na svojo odgovornost. Foto: MMC RTV SLO
Gorenje ostaja pri eni zmagi

Na semaforju se je že izteklo 60 minut, ko sta se iz oči v oči srečala Perić in Ivan Čupić, ki je pred tem že zapravil dve najstrožji kazni. Hrvaški reprezentant je odlično streljal, 39-letni Srb pa je z refleksom še bolje ubranil in svojemu klubu prinesel še tretjo zaporedno zmago. Na drugi strani Gorenje ostaja pri eni sami in bo imelo v boju za 4. mesto, ki še prinaša napredovanje, zelo težko nalogo.

Imeli tri zadetke prednosti in igralca več
Rezultat je bil v prvih desetih minutah vselej izenačen (5:5). V srednjem delu prvega polčasa so si gostitelji nabrali največjo prednost na tekmi (9:6) in imeli celo prednost igralca več. Madžari so po zaslugi dobrih obrambi Perića zdrveli v hitra protinapada in z igralcem manj znižali na 9:8. Velenjčani so ves čas držali minimalno prednost in na odmor odšli z vodstvom 14:13. V tem delu igre je Ivan Čupić dosegel pet zadetkov.

Številne izključitve in šokantne zadnje minute
Po odmoru so vajeti igre prevzeli Madžari, ki so večkrat povedli z dvema zadetkoma razlike (18:20, 22:24, 25:27). V izjemno dramatični končnici je španski sodniški par piskal kot lokomotiva in na obeh straneh izključil ogromno igralcev. Pred zadnjo minuto je bil rezultat izenačen na 27. V šokantnih zadnjih sekundah je najprej Ivan Gajić ubranil sedemmetrovko Mirsadu Terziću, gostitelji so nato zapravili žogo, Madžari pa so prek Reinalda Pereza povedli 20 sekund pred koncem. Velenjčani so še izsilili sedemmetrovko, ki pa je nato za junaka tekme okronala prej omenjenega Perića.
Izjavi po tekmi:
Ivica Obrvan, trener Gorenja Velenja:
"Po takšni dramatični končnici seveda ni lahko govoriti. Mislim, da smo si zaslužili najmanj točko, a bili smo blizu tudi zmagi in drugi točki. Moj kolega Mocsai je dejal, da so nastopili brez dveh zelo pomembnih igralcev, toda lahko tudi jaz rečem, da smo nastopili brez 30 odstotkov ekipe v rotaciji. Ta uspeh, ki bi si ga zaslužili, bi bila velika nagrada za moje igralce. Zgrešili smo štiri strele s sedmih metrov, zelo 'kritično' smo odigrali z igralcem več, česar nikoli nismo trenirali, na koncu pa tudi nismo imeli športne sreče. Bili smo blizu vrhunskemu rezultatu. Nisem jezen zaradi zadnje Čupićeve zgrešene sedemmetrovke, ampak zaradi prejšnjega napada Veszprema, ko nas je izigral Perez in dosegel zmagoviti zadetek."
David Koražija, rokometaš Veszprema: "Danes smo pričakovali težko tekmo, saj vemo, kako težko je igrati v Velenju. Celoten teden smo se pripravljali na Gorenje, igrali smo dobro, toda tudi nasprotno moštvo je igralo dobro. Nobena ekipa se v šestdesetih minutah tekme ni preveč odlepila, tako da so navijači lahko videli lepo in napeto tekmo, ki se je končala z našo minimalno zmago."

Liga prvakov, skupina B:
GORENJE - VESZPREM 27:28 (14:13)

Čupić      9 (4)    Terzić      6 (2) 
Bezjak 3 G. Ivancsik 5 (1)
Harmandić 3 (1) Perez 5
Kavaš 3 Sulić 5
Žvižej 3 Šešum 3
Mlakar 2 T. Ivancsik 2
Sovič 2 Gulyas 1
Golčar 1 Koražija 1
Rnić 1

Sedemmetrovke: 5/9 3/4
Izključitve: 8 min 12 min
RK: G. Ivancsik 53.
2.200 gledalcev



KIELCE - BOSNA 34:30

RHEIN-NECKAR LÖWEN - CHAMBERY 31:31

Rhein Neckar Löwen in Veszprem po 6, Kielce 5, Chambery 3, Gorenje in Bosna po 2 točki.

Skupina A:
PAOK SOLUN - CONSTANTA 26:30

PICK SZEGED - VALLADOLID 23:30

MONTPELLIER - ČEHOVSKI MEDVEDI 33:28

Constanta 6 in Montpellier po 6, Valladolid 5, Čehovski medvedi 4, Pick Szeged 3, Paok brez točk.

Skupina C:
FYLLINGEN (NOR) - ALINGSAS 26:28

CIUDAD REAL - CROATIA OS. 32:27

HANDBOLD (DAN) - HAMBURG 27:34

Ciudad Real 8, Hamburg 6, Handbold in Croatia po 4, Alingsas 2, Fyllingen brez točke.

Skupina D:
KOLDING - KIEL 31:31

BARCELONA - REALE ADEMAR 28:22

VARDAR SKOPJE - AMICITIA ZÜRICH 22:22

Kiel 7, Barcelona 6, Kolding 5, Ademar 4, Zürich in Vardar po 1 točka.

Gorenje ostaja pri eni zmagi