Uroš Zorman se je vrnil v Španijo, kjer je nastopal pred dvema letoma. Foto: RTV SLO
Uroš Zorman se je vrnil v Španijo, kjer je nastopal pred dvema letoma. Foto: RTV SLO
Sergej Harbok
Sergej Harbok jo je skupil v prvem polčasu. Foto: RTV SLO
Kristian Kjelling
Kristian Kjelling je bil v drugem polčasu zelo razigran. Foto: EPA
Goran Kozomara
Goran Kozomara je bil edini pravi krožni napadalec pri Celjanih na srečanju v Leonu. Foto: RTV SLO
Ivo Diaz
Ivo Diaz je s celjskimi branilci bil trd boj. Foto: EPA

Celjani so srečanje začeli odločno, saj so hitro povedli z 2:0. Gostitelji so se jih držali vse do izida 6:6, ko sta v prvi plan stopila Edvard Kokšarov, ki je pri delnem izidu 3:0 dosegel dva zadetka iz protinapadov in Gorazd Škof, ki je v prvih 15. minutah zbral 7 obramb. Sledila je izključitev Uroša Zormana, ki so jo Španci hitro unovčili in dosegli dva zadetka.



Prednost treh zadetkov so Celjani zlahka ohranjali tudi skozi uvodni del drugega polčasa. Prebudil se je Sergej Harbok, ki je v tem delu dosegel tri zadetke, s solidno predstavo pa je v vratih nadaljeval tudi Gorazd Škof.

V osrednjem delu drugega polčasa se je enakovredna igra nadaljevala, gostitelji pa so se najbolj približali na -2. Med 45. in 50. minuto so se pri Ademarju razigrali Kristian Kjelling (7 zadetkov), Martin Stranovsky in mladi vratar Mirko Alilović ter poskrbeli za črne minute Celjanov in delni izid Špancev 6:0. Španci so tako prvič na tekmi povedli pri izidu 23:22.

Za vodstvo gostiteljev na 25:22 sta zadela Raul Entrerrios in Stranovsky. Na nasprotni strani sta Celjane v igro vrnila Harbok in Zorman. Slednji je nato zapravil priložnost za izenačenje, ko je bil sam pred vratarjem Alilovićem. Na nasprotni strani je na začetku zadnje minute Kjelling z osmim zadetkom odločil zmagovalca.

Izjave po tekmi:
Edvard Kokšarov: "Začeli smo dobro in večino časa nadzorovali potek srečanja. Ob koncu nam je zmanjkalo moči in zbranosti pri strelih. Dali smo vse od sebe, domači pa so se veselili srečne zmage."

Uroš Zorman: "Na mojo veliko žalost smo izgubili, čeprav smo imeli dolgo časa vse niti igre v svojih rokah. Malce sta nas spodrezala tudi sodnika, na koncu pa nam je zmanjkal tudi kanček športne sreče."

Goran Kozomara: "Po fenomenalnem začetku tekme nam je v končnici zmanjkalo moči. Poznala se nam je odsotnost Mlakarja, z njim bi bili v obrambi veliko močnejši."

Liga prvakov, skupina B:
ADEMAR LEON
- CELJE PIV. LAŠKO 27:26 (11:14)
Kjelling     8 (3)  Harbok     8 (2)
Entrerrios   7      Kokšarov   6 (1)
Stranovsky   5      Zorman     5    
Castresana   2      Natek      3    
Diaz         2      Kozomara   2    
Garcia       2 (1)  Brumen     1    
Viran        1      Gajič      1    
                                    
Sedemmetrovke: 4/5; 3/3             
Izključitve: 8 min; 12 min          
ATHINAIKOS - SÄVEHOF 27:31 (13:14)

Lestvica:                              
CELJE PIV. LAŠKO      3  2 0 1  4 točke
ADEMAR LEON           3  2 0 1  4      
SÄVEHOF               3  2 0 1  4      
ATHINAIKOS            2  0 0 2  0