Boris Denič je s svojim delom in vizijo prepričal člane predsedstva za podaljšanje mandata. Foto: EPA
Boris Denič je s svojim delom in vizijo prepričal člane predsedstva za podaljšanje mandata. Foto: EPA

mpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru.

Denič je člane predsedstva prepričal z delom v preteklih dveh letih in pol, ko je reprezentanco popeljal do šestega mesta na evropskem prvenstvu v Srbiji in do polfinala na svetovnem v Španiji.

"Nov mandat si razlagam kot zaupanje v delo, ki sem ga opravil v minulem obdobju. Ne glede na novo pogodbo pa je moje delo vezano na dosežke in v tem nisem nobena izjema," je dejal Denič, ki je na seji tudi zelo izčrpno orisal svoje opravljeno delo v preteklem obdobju.

Ustanovljen kolegij predsednika Bobinca
Na današnji seji so se dogovorili, da bodo člani predsedstva RZS-ja Boštjan Kozole, Bor Rozman in Andrej Juratovec, selektor moške reprezentance Denič, selektorka ženske reprezentance Marta Bon ter projektni vodja za stike z javnostjo in marketing na RZS Goran Cvijič v kolegiju predsednika RZS-ja Franja Bobinca, ta pa bo do konca letošnjega julija pripravil strategijo RZS-ja do poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru leta 2016.

Preboj med osem najboljših na svetu in v Evropi
Bobinac je v orisu tega strateškega rokometnega dokumenta med drugim dejal, da bo eden izmed ciljev ne le kontinuiteta nastopov slovenske moške izbrane vrste na največjih sklepnih turnirjih, temveč preboj med najboljših osem reprezentanc na svetu in v Evropi. "Glede na trenutni reprezentančni kader je to možno doseči in gre za povsem realne cilje, a ti znajo biti tudi nekoliko višji," je v zvezi s tem optimistično dejal Denič.