Foto:
Foto:

Krimovke so doslej Larvik dvakrat izločile v četrtfinalu, obakrat pa so nato postale tudi evropske prvakinje. Tradicija je torej na strani Ljubljančank. "Čaka nas izredno zahteven nasprotnik, vendar verjamemo, da lahko premagamo vsakega tekmeca," optimistično napoveduje trener Krima Tone Tiselj.

Larvik je v četrtfinalu izločil makedonski Kometal iz Skopja. Skandinavska ekipa je sestavljena iz jedra norveške reprezentance, okrepljena z dvema danskima igralkama, in je zadnja leta vseskozi v vrhu evropskega rokometa. Njihova prva igralka je Katja Nyberg, poleg Nybergove je še nekaj odličnih mladih igralk, na črti je nevarna Danka Karen Brödsgaard, v vratih pa je odlična njena rojakinja Lena Rantala.

"Čaka nas izredno zahteven nasprotnik, torej norveške in danske reprezentantke, vendar verjamemo, da smo dovolj kakovostni in močni, da lahko premagamo vsakega tekmeca v Evropi. Naše igralke so odlično pripravljene in že komaj čakamo, da se tekma začne," je dejal strateg krimovk Tiselj.

Podobnega mnenja je tudi kapetanka Deja Doler: "Čaka nas spet zelo težka ekipa, kar pa je v polfinalu Lige prvakinj razumljivo. Zavedamo se njihove pripravljenosti in motiva, ampak vseeno verjamemo v svoje sposobnosti."

"Larvik ima dober par vratark in to moramo uporabiti kot motivacijo. Nočem ocenjevati, kateri par je boljši, midve z Luminito Dinu ali Rantala in Slevigenova, toda v dvorani bodo vsekakor štiri dobre vratarke. Moja forma je v tej sezoni sicer malce nihala, zato se trudim, da bi pridobila na stabilnosti. Pomembno pa je zaupanje v ekipo, kar pa pri nas zagotovo obstaja," pa je dejala vratarka Krima Cecilie Leganger.

Tekmo na Norveškem bosta sodila Ukrajinca Valentin Vakula in Aleksander Ljudovik, delegat pa bo Šved Arne Elovsson.