Foto:
Foto:
Miro Požun

Kar smo v 90-ih letih skoraj zahtevali od Celjanov, je letos le želja, ki pa bi ji bil neobremenjeni rod lahko celo kos. Seveda bo treba za izjemen podvig preseči samega sebe in igrati po receptu srebrne slovenske reprezentance.

"Take priložnosti se ne ponujajo vsak dan in naredili bomo vse, da je ne zapravimo," pravi unak četrtfinala, vratar Dejan Perić, Edvard Kokšarov pa dodaja: "Zaradi naše kolektivne igre bomo za Real zelo neugoden tekmec. Dali bomo vse od sebe. Dovolj nam je polfinala!"

Ekipa zvezdnikov, kjer igra tudi Aleš Pajovič, je v tej evropski sezoni le enkrat izgubila (v Lemgu). Ciudad Real domače tekme zmaguje s povprečjem plus deset!

Lanski slovensko - španski obračun se ni končal po okusu celjskega moštva, saj jih je tekmec v Pokalu pokalnih zmagovalcev izločil predvsem zaradi slabe predstave na Pirenejskem polotoku, ko je zmagal s sedmimi goli razlike.

V primerjavi z lansko sezono se je Ciudad Real okrepil s šestimi novimi igralci, med drugim tudi s Celjanom Alešem Pajovičem, kot zanimivost pa velja omeniti, da je v zadnjih treh letih zamenjal kar sedemnajst igralcev in je trdo odločen na španskem prestolu zasesti mesto Barcelone. Španska igra se vrti okoli Talenta Dušebajeva, tu pa so še drugi izjemni posamezniki, kot so Islandec Olafur Stefansson, Egipčan Hussein Zaky, Francoz Didier Dinart ...

"V zadnjem mesecu je bilo že veliko povedanega o Špancih. So ekipa izjemnih posameznikov, naša glavna odlika pa je kolektivna igra. Vse se vrti okoli Dušebajeva, ki je pač igralec, ki mora imeti žogo veliko v rokah. Igrajo podobno obrambo kot mi (5-1), v ta namen so pripeljali tudi pravega specialista - Dinarta. Imajo 14 vrhunskih igralcev, na enega se je nemogoče pripraviti," je prvi strokovni mož celjskega kluba Miro Požun.