Matic Suholežnik se vrača v Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Suholežnik se vrača v Celje. Foto: www.alesfevzer.com

Suholežnik je v celjskem dresu nastopal do sezone 2018/19, ko se je odločil preizkusiti v tujini. Zaigral je za Dunkerque, nato še za ambiciozno Benfico.

Zdaj se vrača v Celje, kjer je pomembna okrepitev na položaju krožnega napadalca in v obrambi. Za celjsko ekipo je zbral 94 nastopov in 61 zadetkov.

V Celju zelo perspektivna ekipa
"Zelo vesel sem, da se vračam v Celje. Znova se je tu zgradila zelo perspektivna ekipa, z odličnim trenerjem in verjamem, da nam lahko s trdim delom uspe vse, kar si bomo zadali. Vsekakor je eden glavnih ciljev povrnitev domačih trofej tja, kjer jim je mesto, v Evropi pa imamo zelo težkega nasprotnika, ampak verjamem, da jih ob naši dobri pripravi lahko premagamo. V Zlatorogu so padale že večje ekipe, zato sem prepričan v naš uspeh. Sam sem v tujini napredoval kot igralec, tujina te prisili v drugačen način razmišljanja, kot si ga vajen doma, nate gledajo drugače in vse to pripomore, da dozoriš hitreje in drugače gledaš na delo, treninge in igre," je po podpisu pogodbe dejal Suholežnik.

Suholežnik, ki je do danes 40-krat zaigral za slovensko reprezentanco, bo v novi rokometni sezoni nosil dres s številko 95.