Vid Kavtičnik bo s soigralci najprej potoval v Zagreb. Foto: EPA
Vid Kavtičnik bo s soigralci najprej potoval v Zagreb. Foto: EPA

Med najboljšo osmerico so kar štirje nemški klubi, žreb pa je določil, da bo le en par povsem nemški: Flensburg - HSV Hamburg. Branilec naslova, španski Ciudad Real, bo v četrtfinalu igral z madžarskim Veszpremom. Croatia Osiguranje iz Zagreba, ki je v zadnjem krogu drugega dela zlahka opravila s Celjani, se bo pomerila s Kielom. Čehovski Medvedi se bodo srečali z ekipo Rhein-Neckar Löwen.

Slovenija v četrtfinalu nima več predstavnika, saj so se celjski rokometaši poslovili že po glavnem delu tekmovanja in štirih porazih z Zagrebom ter Rhein-Neckar Löwnom.

O spremembah konec marca v Moskvi
EHF je predstavil delovanje Lige prvakov, če bi v njej namesto dozdajšnjih 32 moštev nastopalo le 24. Druga velika novost je uvedba zaključnega turnirja najboljših štirih ekip (final four). Tekmovanje s polfinalnima in finalno tekmo bi tako izvedli na nevtralnem prizorišču v enem koncu tedna. O vseh novostih in o tem, ali jih bodo sprejeli, pa bo končno odločitev sprejel izvršni odbor EHF-a na skupščini v Moskvi 28. marca.

Četrtfinale, prve tekme, 25.-29. marec:
CROATIA OSIGURANJE - KIEL
CIUDAD REAL - VESZPREM
FLENSBURG - HAMBURG
ČEHOVSKI MEDVEDI - RHEIN NECKAR LÖWEN

Povratne tekme bodo od 1. do 5. aprila. Polfinalni tekmi bosta med 22. in 26. aprilom ter med 29. aprilom in 3. majem, finalna obračuna pa bosta na sporedu 23. ali 24. ter 30. ali 31. maja.

C. R.