Foto:
Foto:

Evropske prvakinje so začele medlo. V napadu so napravile ogromno število napak, ki so gostiteljicam omogočale hitre protinapade. Tako je Slagelse že v četrti minuti vodil s 4:1. Igralke v modrem so tesneje stisnile v obrambi, v vratih pa je bila razpoložena Cecilia Leganger, ki je zaradi dobrih predstav proti skandinavskim ekipam dobila prednost pred sicer letos bolj vročo Lumenito Dinu.



Po odmoru so evropske prvakinje dosegle tri zadetke in edinkrat povedle (14:16). Sredi polčasa je bilo še 20:19, nato pa črne minute in serija petih danskih zadetkov. Danke so pred polnimi tribunami vodile s 25:19, na semaforju pa je bilo le malo več kot šest minut do konca prve tekme. Trener Tone Tiselj je v vrata poslal Dinujevo, kar se je izkazalo za odlično potezo. Zaključek tekme se je končal s serijo 5:0! Zaključek, ki upravičeno obeta tretji naslov evropskih prvakinj!

Izjave po tekmi
Tone Tiselj, trener Krima: "To je bila šele prva tekma. Moje igralke niso bile najbolj razpoložene, predvsem v napadu. Kljub temu so se v končnici zbrale in nadoknadile visok zaostanek. Nekaj mojih varovank je igralo daleč pod svojimi sposobnostmi. Imamo še veliko rezerv."

Tanja Oder, igralka Krima: "Začetek je bil zelo slab, z veliko tehničnimi napakami. Nič še ni odločenega, čaka nas povratna tekma in nova rokometna bitka dolga šestdeset minut."

Rikke Schmidt, igralka Slagelseja: "Zadovoljna sem z zmago, manj z razliko. Škoda je, da smo v končnici tekme zapravile visoko vodstvo. Še vedno lahko osvojimo naslov evropskih klubskih prvakinj."

SLAGELSE - KRIM ETA MALIZIA  25:24 (14:13)             
                                       
Fridrikas  8 (4)    Logvin       9 (7) 
Petrović   5        Čečkova      3     
Cano       3        Derepasko    3     
Frešer     2        Oder         3     
Mitrović   2        Vergeljuk    3     
Radulović  2        Jacenko      2     
Melgaard   1        Kliukaite    1     
                                       
Sedemmetrovke: 4/6      7/8            
  Izključitve: 10 min   6 min          
                                       
RK: Loft 44./Slagelse