Po zmagi nad Koprom so poskušali rokometaši Klime Petek Maribora presenetiti še Celje Pivovarno Laško, vendar so bili za gol 'prekratki'. Foto: Marko Madžarac
Po zmagi nad Koprom so poskušali rokometaši Klime Petek Maribora presenetiti še Celje Pivovarno Laško, vendar so bili za gol 'prekratki'. Foto: Marko Madžarac
Uroš Zorman
Rokometaši Celja so bili po osamosvojitvi vrsto let brez konkurence, v zadnjih letih pa se je vrh v slovenskem prvenstvu zelo razširil. Letos so se imenitno vključili še Mariborčani in popestrili prvenstvo. Foto: Marko Madžarac
Boško Šrot
Takih spektaklov, kot je bil v petek v Mariboru, je bilo v državnem rokometnem prvenstvu malo. Na tribunah je bil tudi nekdanji direktor Pivovarne Laško Boško Šrot. Foto: Marko Madžarac

V tekmi 6. kroga Mik 1. lige je Klima Petek gostila Celje Pivovarno Laško, ki je ostalo neporaženo in zmagalo z 28:27. Prvi strelec je bil Edi Kokšarov s sedmimi zadetki. V odločilnih trenutkih je v ospredje prišla kakovost vrhunskih celjskih igralcev, kot so Uroš Zorman, Renato Vugrinec in Edi Kokšarov. Mariboru v zadnji minuti ob izključitvi Nikole Kojića ni uspelo izenačiti. Izkazal se je vratar Richard Štochl. V zadnjem napadu so nekdanji evropski prvaki znali zadržati žogo.

Pivovarji so nastopili brez Aleša Pajoviča in Miladina Kozline, v prvem polčasu pa se je poškodoval še Predrag Dačevič. S komolcem je udaril ob ogrado in je moral na slikanje v bolnišnico.

Izjave po tekmi:
Tone Tiselj, trener Celja Pivovarna Laško: Izredno vesel sem, da je bila v Mariboru tako velika rokometna predstava. Vsem v klubu Klima Petek bi se posebej zahvalil, da so pripravili spektakel. Zavedali smo se, da je Maribor kakovostna ekipa z odličnim strokovnim štabom. Potem ko smo vse srečanje vodili, smo pričakovali mirnejšo končnico, kar pa se ni zgodilo. Malo se nam je podrl koncept igre, saj smo s poškodbo Dačeviča izgubili še tretjega zunanjega igralca. Zame je zelo pomembno, da so naši starejši igralci igrali skoraj vseh 60 minut in držali ritem mladih igralcev Maribora, ki so se neprestano menjavali skozi vso tekmo.

Bojan Čotar, trener RK Klima Petek Maribor: Mojim fantom bi čestital za srčno igro, je pa celotna kulisa nam morda prej škodila, kot pa koristila. To je bilo razvidno v uvodnih minutah, nekateri pa so bili pod tem vtisom vso tekmo. Hitro igro, na katero smo se pripravljali in ki je morda edini element, kjer smo boljši od Celja, smo premalo izkoriščali.

Uroš Zorman, igralec Celja: Tudi jaz se moram najprej dotakniti fenomenalnega občinstva. Nisem pričakoval česa podobnega, čeprav se je pred tekmo šušljalo o nekem spektaklu, ampak dokler ne vidiš, ne verjameš. Zelo sem vesel, da smo domov odnesli obe točki, ker se bo tukaj še marsikdo opekel. Vesel sem, da je rokomet znova zaživel in da se prebuja tudi v Mariboru. Gre za prvoligaša, kjer so sestavili homogeno in zelo kakovostno ekipo.

Gašper Jelen, vratar Klime Petek: V dvorani je bilo odlično vzdušje. Tega še nisem doživel v slovenski ligi in res je bil poseben čar nastopiti pred tem občinstvom. Mi res tega nismo navajeni, saj večina fantov letos prvič igra v prvi ligi. Ne bom rekel, da je to za nas bil šok, ampak bolj pozitivno presenečenje in morda smo tudi zaradi tega storili toliko napak. Menim, da smo se borili in da nam nihče ne more ničesar očitati. Morda nam je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče, nismo zadeli, ko smo imeli priložnost za vodstvo, kar se nam je maščevalo na koncu.

Foto: www.maribor-sport.com/