Lenka Kysucanova je prerešetala domačo mrežo. Na koncu se je ustavila pri devetih zadetkih. Foto: MMC RTV SLO
Lenka Kysucanova je prerešetala domačo mrežo. Na koncu se je ustavila pri devetih zadetkih. Foto: MMC RTV SLO
Andreja Lekić
Andreja Lekić je bila ob trdi gostujoči obrambi brez pravih rešitev. Po eksplozivni predstavi v Nürnbergu (12 golov), je tokrat zbrala pet zadetkov. Foto: MMC RTV SLO
Ljudmila Bodnjeva
Krimovke so zlasti v prvem polčasu velikokrat poskušale z igro na črto, a (žal) neuspešno. Ljudmila Bodnjeva še ni v tisti vrhunski formi, ki jo je pripeljala med najboljše na svetu. Foto: MMC RTV SLO
Sergeja Stefanišin
Sergeja Stefanišin je bila v prvem krogu ena od junakinj, tokrat se je izgubila v sivem povprečju. Foto: MMC RTV SLO
Ivo Milovanovič
Le o čem je med tekmo premišljeval rokometni analitik RTV Slovenija Ivo Milovanovič. Dvoboj na Kodeljevem je spremljal ob ljubljanskem županu in nekdanjem predsedniku Rokometne zveze Slovenije ter Krima Zoranu Jankoviću in nekdanjih Krimovih šampionkah Nataši Derepasko, Anji Frešer in Oleni Jacenko (v ozdaju). Foto: MMC RTV SLO
Rokometašice Olimpije v osmini finala Challengeja
Metz slavil na Kodeljevem

Slovenske prvakinje bi težko slabše odigrale prvo domačo tekmo v novi sezoni Lige prvakinj. Ogromno število napak v napadu ter neorganizirana in premalo agresivna obramba ob nerazpoloženih vratarkah Sergeji Stefanišin in Agnes Triffa (tri + štiri obrambe) so botrovale visokemu porazu v drugem krogu skupine D.

Že ob polčasu so gostiteljice zaostajale za osem zadetkov (11:19), v nasprotju s pričakovanji pa so francoske rokometašice po odmoru mirno nadzirale potek tekme. Krimovke so zaostanek ob manj zbranih gostjah znižale šele v zadnjih minutah.

Vtis popravljati proti enemu najtežjih nasprotnikov
Dober vtis s prve tekme v Nürnbergu, ko je ekipa Marte Bon v drugem polčasu uničila svoje nasprotnice, je tako hitro splahnel. Popravljati ga bo potrebno proti prvemu favoritu skupine in tudi tekmovanja Viborgu, ki na Kodeljevo prihaja v soboto.

Prvi polčas za pozabo
Prvi polčas je bil, kar se Krimove igre tiče, še bolj za v pozabo kot tisti proti Nürnbergu. Luknjičasta obramba in ogromno število tehničnih napak so gostje z enostavnimi akcijami in protinapadi več kot odlično izkoristile. Z delnim nizom 7:0 so v 19. minuti, gostiteljice so bile brez zadetka kar sedem minut, povedle s 6:14, po že šestem zadetku Lenke Kysucanove (na koncu 9) je bilo že 8:17.

Samo 31-odstoten napad v prvem delu
Krimovke so prvi uspešen protinapad izpeljale šele v 28. minuti (Sanja Damjanović), izkoristek napadov je bil le 31-odstoten. Gostujoča vratarka Amandine Leynaud je že v prvem delu zbrala enajst obramb, skupno 16.

Metz mirno (u)branil prednost
Metz je prvič na tekmi za deset povedel v 37. minuti (14:24) po golu Ivane Lovrić. Gostiteljice so se prvič v drugem delu spustile pod osem golov zaostanka prek Marine Vergeljuk (39. minuta), a pričakovanega naleta ni bilo. Francozinje so v 48. minuti spet vodile za deset (18:28). Dijana Golubić je v 51. minuti prekinila nov, 10-minutni, črni mrk krimovk (19:28), ki so po nizu 8:2 ob koncu znižale na 26:30.

Bon: Viborg bo realni pokazatelj
Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Slabega začetka danes nismo mogli več popraviti. Gotovo so njihove igralke tako kakovostne kot naše, morda celo bolj izkušene. O teh slabih začetkih pa se moramo pogovoriti. Moramo analizirati vzroke za to, saj mi ni povsem jasno, ali so to psihološki vzroki ali kakšni drugi.

Obramba je bila zelo slaba, tako da vratarki nista mogli reševati. Ko pa je bila obramba boljša, pa sta vratarki zatajili. Zdaj nas čaka Viborg, ki je izrazit favorit. Ta tekma bo za nas pomembna, ker bo pokazala našo realnost. Je pa res, da se nihanja pojavljajo v mladih ekipah, zmagovalec pa postane tisti, ki se iz tega kaj nauči."

Golubić: Vse izhaja iz obrambe
Dijana Golubić
, igralka Krima Mercatorja: "Sredi prvega polčasa sploh nismo igrale obrambe, kar so tekmice znale izkoristiti, saj so napravile veliko prednost. Vse izhaja iz obrambe, tako da tudi veliko tehničnih napak v napadu pripisujem prav tej ležernosti v obrambi. Zelo sem razočarana."

Olimpija deklasirala Fram
Uspešne so bile rokometašice Olimpije v 2. krogu Pokala Challenge. Z dvema prepričljivima zmagama so izločile islandski Fram.

Skupina D, 2. krog:
VIBORG - NÜRNBERG 39:30 (20:12)

KRIM MERCATOR - METZ 26:31 (11:19)

Bodnjeva   6        Kysucanova  10 (3)
Lekić      5 (2)    Piejos       5    
Golubić    4        Ayglon       4    
Oder       4 (1)    Guehl        3    
Vergeljuk  3        Kamto        3    
Mörtel     2 (1)    Lovrić       3    
Varlec     1        Ognjenović   2 (1)
Damjanović 1        Wendling     1    
                                      
                                      
Sedemmetrovke: 4/7; 4/5               
  Izključitve: 4; 6 minut             
                                      
1.700 gledalcev.                      




Lestvica:
VIBORG 2 2 0 0 +22 4 KRIM MERCATOR 2 1 0 1 -1 2 METZ 2 1 0 1 -8 2 NÜRNBERG 2 0 0 2 -13 0
 
 


Skupina A:
GYÖR - IKAST                     25:27 
ZVEZDA ZVENIGOROD - KOMETAL 30:22 Ikast 4, Zvezda in Györ po 2, Kometal 0 Skupina B: HYPO - BUDUĆNOST 34:27 ELDA PRESTIGIO - KÖBENHAVN 18:26 Hypo 4, Budućnost 2, Köbenhavn 2, Elda 0.
 
Skupina C:                             
LADA TOLJATI - OLTCHIM VALCEA    34:33 
LARVIK - PODRAVKA                27:26 
Oltchim, Podravka, Lada in Larvik po 2.


Pokal Challenge (Ž)


2. krog, povratna tekma:
OLIMPIJA - Fram (ISL) 36:27 (19:12)
Gros 9, Jeriček, Čerenjak in Šon po 5 za Olimpijo, ki je na sobotni tekmi (prav tako v Hali Tivoli) slavila z 42:23 (22:13).

Ž. K.

Rokometašice Olimpije v osmini finala Challengeja
Metz slavil na Kodeljevem