Thierry Omeyer je v vratih Kiela branil izjemno. Foto: EPA
Thierry Omeyer je v vratih Kiela branil izjemno. Foto: EPA
Celje PL - Kiel
V drugem delu tekme je priložnost dobil tudi veteran Renato Vugrinec, ki je dosegel štiri zadetke. Foto: Sandi Fišer
Celje PL - Kiel
Zvonimir Serdarušić nad predstavo svojih varovancev zagotovo ni mogel biti zadovoljen. Foto: Sandi Fišer
Celje PL - Kiel
Celjski navijači so bili priča še tretjemu zaporednemu porazu njihovih ljubljencev v letošnji Ligi prvakov. Foto: Sandi Fišer
Celjani nedorasli evropskemu prvaku

Srečanje so slabše začeli Nemci, ki so zapravili tri napade zapored. Njihove napake je nato z odličnimi obrambami reševal vratar Thierry Omeyer. Francoz je v prvih treh minutah ubranil dva strela iz protinapada. Nič slabše pa se na drugi strani ni odrezal njegov kolega Mirko Alilović, ki je v 6. minuti z dvojno obrambo preprečil nov zadetek, iz protinapada pa je nato na 4:4 izenačil Dragan Gajič. V prvem polčasu je bil zelo razpoložen Uroš Zorman, ki je golom dodajal še odlične asistence, svoje je pristavil še Momir Rnić. Toda v drugi polovici polčasa je bil Omeyer pravzaprav nepremagljiv, najvišjo prednost gostujoče ekipe pa je v 29. minuti postavil Filip Jicha (10:18).

Nemci zlahka do zmage
V drugem polčasu pa so evropski prvaki zaigrali še bolje, zlasti je v vratih blestel Omeyer, ki je branil, kot da bi vsakič znova vedel, kam bodo sprožili domači rokometaši. Na drugi strani so rokometaši Kiela pretili predvsem iz protinapada, iz katerega so celjsko mrežo pridno polnili Jicha, Momir Ilić, Aron Pálmarsson in Christian Zeitz. V 48. minuti je Ilić zadel za najvišjo prednost gostov na tekmi (+12; 31:19). Proti koncu tekme je nemška obramba malce popustila, zaradi česar se je Celjanom uspelo približati na 6 golov razlike (27:33), a za morebitni povratek je bil nasprotnik pač premočan. Celjani so v Ligi prvakov letos izgubili še tretjič (zapored), tekma se je končala z 28:34.

Izjave po tekmi
Zvonimir Serdarušić
, trener Celja Pivovarne Laško: "Čestitam Kielu. Ni kaj filozofirati, videli ste, da je bilo samo vprašanje, kolikšna bo razlika. Moja ekipa je sicer želela in se trudila po najboljših močeh. Pri izidu 12:8 smo imeli nekaj slabih minut, tedaj se je Kiel že odlepil. Skušali smo igrati hitreje, kar pa je proti Kielu samomorilsko. V drugem polčasu smo imeli nekaj priložnosti za znižanje, a nam je tudi to preprečil odlični Omeyer. Igralcem nimam kaj očitati, prepričan sem, da so dali vse od sebe."

Alem Toskić, igralec Celja Pivovarne Laško: "Rezultat pove vse. Borili smo se, a na koncu se ni izšlo. Težko smo prihajali do gola, pa še takrat je bil Omeyer prevelika ovira. Na terenu smo dali vse od sebe, za uspeh proti Kielu se mora 'poklopiti' vse, predvsem pa bi mi potrebovali odlično igro. S takšno ekipo se je zelo težko kosati."

Alfred Gislason, trener Kiela: "Zadovoljen sem z našo igro. Moštvo je pokazalo dobro predstavo, dobro je delovala obramba, predvsem pa je bil odličen naš vratar. Na začetku so Celjani pritisnili, vendar smo nato našli rešitev za njihovo igro. Na koncu sem zelo zadovoljen z našo predstavo."

Momir Ilić, igralec Kiela: "Pričakoval sem težko tekmo, a tudi to, da bo izid bolj izenačen do konca tekme, saj Celje po navadi doma igra zelo dobro. Na našo srečo se je razpletlo drugače, še bolje za nas, tako da smo na koncu brez težav dosegli odličen rezultat."

LIGA PRVAKOV, skupina A

CELJE PL - KIEL
28:34 (10:18)
Rnić 6, Zorman, Gajič (2), Vugrinec po 4, Marguč (1), Toskić 3, Metličić po 2, Kozlina, Razgor, Prieto po 1.; Palmarsson 7, Klein, Jicha po 5, Ilić 4, Ahlm, Zeitz, Sprenger po 3, Dragičević in Fernandez 2.

Sedemmetrovke: 3 (3); 2 (2)
Izključitve: 12; 10

KIELCE - RHEIN NECKAR LÖWEN
23:23 (12:12)

CHAMBERY - BARCELONA
27:26 (14:12)

Lestvica:
RHEIN NECKAR LÖWEN 4 3 1 0 +20 7
KIEL 4 3 1 0 +22 7
CHAMBERY 4 2 0 2 -25 4
BARCELONA 4 1 1 2 +9 3
CELJE PL 4 1 0 3 -15 2
KIELCE 4 0 1 3 -11 1
 
Celjani nedorasli evropskemu prvaku