Edvard Kokšarov se je po 12 sezonah igranja za Celje Pivovarno Laško in več kot 2000 doseženih zadetkih poslovil od kluba. Foto: Slavko Kolar
Edvard Kokšarov se je po 12 sezonah igranja za Celje Pivovarno Laško in več kot 2000 doseženih zadetkih poslovil od kluba. Foto: Slavko Kolar

Kokšarov, dolgoletni kapetan, se je po zadnji tekmi sezone s trebanjskim Trimom v 23. minuti prvega polčasa (23 je bila njegova številka dresa) dokončno poslovil in se po dvanajstih letih igranja v Sloveniji vrnil v Rusijo.

Perić je v celjskem dresu enkrat že pustil globok pečat, saj je med drugim leta 2004 z njimi postal tudi evropski prvak.

Na novinarski konferenci so se zbrali tudi zvesti navijači Florijani, ki so srbskemu vratarju skandirali po naslednjih besedah: "Po sedmih letih sem spet doma. V tem času se je marsikaj spremenilo. Toda jaz imam še vedno rad Celje in še vedno obožujem rokomet. Vem, kakšen je celjski klub, prepričan sem, da se bomo v prihodnje spet veselili zmag. Ko so mi Pungartnik, Tomaž Jeršič in Franci Pliberšek v pogovorih predstavili vizijo kluba, sem sprejel izziv, da se vrnem. Z izkušnjami, ki jih imam, želim pomagati klubu, da bi se vrnili nazaj na stara pota. Vse vas imam rad."

Roman Pungartnik, direktor Celja Pivovarne Laško, je ob tem dejal. "Prepričan sem, da bo Perić s svojim znanjem in izkušnjami veliko pomagal v prihodnje tudi mladima vratarjema Matevžu Skoku in Urbanu Lesjaku. Tudi po koncu kariere pa bo ostal v klubu."