Adnana Harmandića so zaustavljali na vse možne načine. Foto: MMC RTV SLO
Adnana Harmandića so zaustavljali na vse možne načine. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor s Seadom Hasanefendićem

Varovanci Ivice Obrvana so vseskozi lovili Gummersbach, ki je imel odgovor na vse domače zanke, za povrh pa je bil kos tudi veliki vročini. "Tehtnico je na stran gostov nagnila izključno kvaliteta, individulna in kolektivna. Dobro smo jim parirali. Zadovoljen sem z borbenostjo in odnosom svojih igralcev. Mislim, da so lahko z videnim zadovoljni tudi gledalci v dvorani in pred malimi zasloni," je za MMC dejal Obrvan.

Tekma leta proti Cimosu
Hrvaški strokovnjak o povratnem srečanju ni želel preveč govoriti, saj ga že v četrtek (28. maja) čaka tekma leta. Velenjčani bodo namreč prav v zadnjem krogu v neposrednem obračunu s Cimosom odločili o naslovu državnega prvaka. "Utrujeni smo precej bolj kot Cimos, zato so oni favoriti. Dali bomo vse od sebe, da sezono končamo z naslovom. Čeprav je že vse, kar smo dosegli doslej, po moji oceni zelo dobro." Dodatni hendikep je Obrvanova kazen, saj ekipe ne sme voditi s klopi, ampak sedi na tribuni: "Kakršna koli komunikacija je nemogoča, saj se nič ne sliši, zato nam preostanejo le dogovori s treninga."

Hasanefendić: Okus ni ravno sladek ...
Bošnjak na klopi Gummersbacha, Sead Hasanefendić, je dobil, kar je želel, čeprav je kazalo celo na višjo zmago. "Ko dva gola prejmete v zadnji sekundi ali celo po izteku časa, potem okus ne more biti ravno sladek, je prej grenak. Kljub temu sem zadovoljen. Igrati z ambiciozno ekipo, kot je Gorenje, vodilna ekipa prvenstva, ni lahko. Tu je pred par dnevi Celje doseglo le 15 golov, tudi Cimos je bil poražen. Zdaj potrebujemo le zmago doma, ki jo bomo po mojem tudi dosegli. Seveda pa pričakujem težko tekmo, a publika bo na naši strani in mogoče nam bodo priznali kakšen gol v zadnji sekundi," je za MMC razmišljal Hasanefendić, pred leti tudi trener Celja.

Bošnjaški rojak Adnan Harmandić je Gummersbachu zabil 11 golov. Presenečenje? "Ni me presenetil, saj ga poznam še iz bosanske reprezentance. Sposoben je velike tekme odigrati zelo dobro. Tudi tokrat je akcije reševal s strelom, podajami, tempom. Zagotovo igralec z velikimi sposobnostmi," je dejal Hasanefendić.

Kocka bo padla na nerokometni dan, ponedeljek, 1. junija, okoli 20. ure zvečer, ko naj bi se lovorike veselil Gummersbach ...

Aleš Vozel

Pogovor s Seadom Hasanefendićem