Andrea Penezić je zlahka prebijala obrambo Viborga. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Andrea Penezić je zlahka prebijala obrambo Viborga. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Krim Mercator
Alja Janković in Andrea Penezić sta takole ustavljali Grit Jurack. Foto: MMC RTV SLO

Švedinja, ki je v prvem krogu Lige prvakinj Larviku nasula 12 golov, si je sredi tedna zlomila roko, tako da ni mogla organizirati igre Viborga. Kljub temu to ne zmanjšuje sijajne predstave krimovk, ki so vseh 60 minut diktirale visok ritem. Blesteli sta Andrea Penezić z 8 goli in vratarka Jelena Grubišić, ki je zbrala 20 obramb.

Neverjeten začetek: 10:0 za Krim Mercator
Krim je odlično začel srečanje, saj je v 15. minuti povedel z neverjetnih 10:0. Obramba domačih je povsem ustavila napade gostij, ki so bile brez organizatorke igre in najboljše strelke Gülldnove povsem izgubljene. Povrhu vsega je bila v vratih Krima razpoložena Grubišićeva. Na drugi strani so krimovke prek Andree Penezić, Kristine Franić in Tamare Mavsar pridno polnile mrežo Viborga. Ta je prvi zadetek dosegel šele v 15. minuti, ko je bila uspešna Camilla Mikkelsen.

Franićeva zadela petkrat
Krim tudi v drugem delu prvega polčasa ni popuščal, tako da je v 25. minuti semafor znova kazal +10 (14:4), kar je bila do takrat izenačena najvišja prednost na tekmi. Gostjam je do odmora le uspelo nekoliko ublažiti zaostanek (16:8). Franićeva je bila s petimi zadetki najboljša strelka domačih, medtem ko je na drugi strani trikrat zadela Johanna Ahlm.

V 40. minuti semafor kazal že +12
Pred drugim polčasom je bilo pričakovati, da bo Viborg le pokazal nekoliko več, a se je zgodilo nasprotno, saj je Ibolya Mehlmann v 40. minuti povišala na +12 (23:11). Danke so ob čvrsti Krimovi obrambi, ki ji je poveljevala Grubišićeva, le stežka prihajale do "čistih" strelov. V nadaljevanju je sledilo tudi nekaj boljših minut Viborga, ki se je nekajkrat približal na 6 golov zaostanka (26:20, 29:23), vendar zmaga domačih ni bila nikoli ogrožena.

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Tisto, kar je zaščitni znak vrhunskih ekip, je bilo prisotnih prvih 15 minut. Je pa dejstvo, da na taki ravni ne moreš odigrati vseh 60 minut proti taki ekipi, kot je Viborg. Tudi koncentracija je padla, ni bilo določene discipline. Nekatere igralke imajo še težave tudi s tem, da razmišljajo o stvareh, ki niso pomembne. Na primer s tem, da če vodiš 10:0, je vse super, da se ni treba obremenjevati s tem, da niso dale gola, da določena akcija ni stekla tako, kot bi morala. To filozofijo moramo še popraviti. Tega dekleta ne morejo čez noč sprejeti, ampak je lahko kdaj tudi usodno. Večina teh deklet tukaj še ni doživela boljše uvrstitve od osmega ali šestega mesta, z izjemo dveh. Če bodo igralke sprejele to filozofijo, bi znala biti sezona."

LIGA PRVAKINJ
2. KROG

Skupina B:
KRIM MERCATOR - VIBORG
31:25 (16:8)

Penezić      8     Skov         6 (1)
Franić       7 (4) Ahlm         5    
Mavsar       6 (1) H. Mikkelsen 4    
Janković     5     Althaus      4    
Mehlmann     2     Jurack       3 (2)
Bodnjeva     1     Due          1    
Šerić        1     C. Mikkelsen 1    
Bille-Hansen 1     Varzaru      1    
                                     
Sedemmetrovke:   5/5; 2/3            
  Izključitve: 4 min; 4 min          


LARVIK - PODRAVKA 36:25 (16:8)

Vrstni red: Krim Mercator 4, Larvik in Viborg 2, Podravka 0 točk.

Skupina A:
MIDTJLLAND - THÜRINGER 23:20
BUDUĆNOST - BYASEN 28:18

Vrstni red: Budućnost in Midtjlland 4, Byasen in Thüringer 0 točk.

Skupina C:
HYPO - RANDERS 28:29
GYÖRI - METZ 28:23

Vrstni red: Randers 4, Metz in Györi 2, Hypo 0 točk.

Skupina D:
ITXAKO NAVARRA - BUXTEHUDER 32:21
OLTCHIM VALCEA - DINAMO VOLGOGRAD 31:26

Vrstni red: Itxako Navarra in Oltchim Valcea 4, Dinamo Volgograd in Buxtehuder 0 točk.