Gold Clubu ni uspel veliki preobrat. Foto: RTV SLO
Gold Clubu ni uspel veliki preobrat. Foto: RTV SLO
David Koražija
David Koražija je prispeval 7 zadetkov. Foto: RTV SLO

Hrepeljci so prvo srečanje izgubili z 32:38. Danci so imeli v prvem delu pobudo, nekajkrat so ušli za tri zadetke, ob polčasu pa so vodili za gol (15:16). Varovanci Vojka Lazarja so z izjemno igro na začetku 2. polčasa povedli s 25:20. Igralci Skjerna se niso predali in z nekaj zadetki Jensna znižali izid. Na koncu je Gold Club slavil le za gol.

"Drugi polčas smo pričeli odlično, vendar ob prednosti petih golov nismo imeli sreče. Ta zmaga vsekakor ni sladka, smo pa se borili po najboljših močeh. Očitno pa je tudi, da nam manjka pravi organizator igre, vendar menim, da smo že na Danskem izgubili napredovanje, ki smo si ga vsi v klubu želeli," je dejal trener Gold Cluba Lazar.

Gummersbach ni imel težav s Cimosom
Vodilno moštvo nemške lige Gummersbach je po zmagi na prvi tekmi (29:27) tudi na povratni tekmi gladko odpravilo Cimos iz Kopra. Nemci so slavili z 42:22. Ob polčasu so Koprčani zaostajali le za pet golov, potem pa so gostitelji z razigranim Sigurdssonom v 39. minuti ušli na 11 golov prednosti (25:14). Cimos se je v zadnjih minutah vdal v usodo in Nemci so dodobra napolnili njihovo mrežo.

Ormož blizu presenečenja
Rokometaši Jeruzalema iz Ormoža so hitro zaključili z nastopom v Evropi, čeprav so bili zelo blizu uspeha tudi na povratni tekmi proti Madeiri (25:26). Gostitelji so v 18. minuti povedli s tremi goli prednosti (10:7). Do konca polčasa so imeli Ormožani možnost ujeti gostitelje, a so naredili kar 18 tehničnih napak.

Zelo dobro je branil vratar Madeire Blaževič, ki je v drugem delu zaustavil kar 12 strelov. Ormožani 11 minut niso uspeli zatresti njegove mreže. Koražija, Kosaber in Hrnjadovič so kar tekmovali v tem, kdo bo zapravil večjo priložnost in Madeira je ušla za osem golov (22:14). Do konca srečanja so uspeli gostje znižati izid, za popoln preobrat pa je zmanjkalo časa.

"Soigralcem čestitam za borbenost, prav tako tudi domačinom za napredovanje. Izkoristili so naše številne napake in preveč naših tehničnih napak, kar je tudi odločilo zmagovalca. Škoda, da smo izpadli, saj smo v obeh tekmah bili blizu napredovanja, a si roko na srce zaradi naših spodrsljajev tega nismo zaslužili," je dejal Aleš Belšak.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV, 3. krog:
Povratna tekma:

Gold Club - SKJERN 30:29 (15:16) 32:38
Jovičič 8, Štefanič 7; Jensen 8.

POKAL EHF, 3. krog, povratni tekmi:
MADEIRA - JERUZALEM ORMOŽ 26:25 (16:14) 28:28
Carneiro 8; Koražija in Bezjak po 7.

GUMMERSBACH - Cimos Koper 42:22 (17:12) 29:27
Sigurdsson 10, Mierzwa 8; Kojič, Vukovič in Doborac po 4.

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.