Nejc Hojč se z Gold Clubom ni razšel prijateljsko. Foto: RTV SLO
Nejc Hojč se z Gold Clubom ni razšel prijateljsko. Foto: RTV SLO
Gold Club odstopil od pokroviteljstva

Ponudba je bila višja od dozdajšnjega pokrovitelja, celjskega podjetja Mik, a so se stvari zapletle. Vodstvo hrpeljskega kluba je spregovorilo tudi o drugih aktualnih temah.

"Najprej skoraj 10 mesecev ni bilo odgovorov na našo ponudbo, nato pa je tudi, ko je prišlo do odziva, preveč stvari ostalo nedorečenih. Tako ni bil natančno določen medijski prostor v dvoranah, manjkali so dogovor o številu televizijskih prenosov in pogodbe s postajami. Pogrešali smo tudi dogovor o tem, kaj se zgodi, če želimo tržiti medijski prostor za tretjo osebo. Preprosto povedano - nismo vedeli, kaj kupujemo, tako da je logično, da smo od pokroviteljstva odstopili," je pojasnil direktor Gold Cluba Boštjan Stopar.

Primer Hojč
Govora je bilo tudi o tožbah nekdanjih igralcev hrpeljske ekipe. Zadnji primer je povezan z Nejcem Hojčem, ki klubu oporeka, da je upravičen do odškodnine, saj naj bi z njim enostransko prekinil pogodbo.

Trener in podpredsednik kluba Vojko Lazar je drugačnega mnenja: "Hojču smo ob prihodu v naš klub poravnali obveznosti do Krke, sam pa se je s podpisom zavezal, da bo ob odhodu ta znesek vrnil. Stvari so povsem jasne in tu sploh ni nobenih dilem."

Nezadovoljni s sojenjem
Primorci so ogorčeni tudi nad sojenjem. "Že štiri leta se nam dogaja, da smo ob sojenju določenih sodniških parov oškodovani. V klub vlagamo preveč sredstev, da bi dovolili, da se nas sistematično onemogoča, zato pričakujem, da bodo odgovorni reagirali. Ob takem sojenju, kot smo ga imeli na zadnji tekmi, ne bi mogli premagati niti zamejskega Zgonika," je povedal predsednik Gold Cluba Loris Požar, ki je predlagal tudi, da se sodnikom in delegatom poviša znesek za opravljanje njihovega dela.

Gold Club odstopil od pokroviteljstva