Gorenje je na tiskovni konferenci predstavilo kadrovske novosti. Foto: www.rk-gorenje.com
Gorenje je na tiskovni konferenci predstavilo kadrovske novosti. Foto: www.rk-gorenje.com

Velenjski klub, ki je v tej sezoni v Ligi prvakov igral v osmini finala, bo kljub kriznim časom lahko sestavil zelo konkurenčno ekipe, ki se bo borila za vrh v slovenskem rokometu. "Mislim, da smo našli nek skupek mladosti in izkušenosti, kar pa je najpomembnejše: število tujcev smo znižali na štiri," je povedal direktor kluba Stane Ostrelič.

Nikola Manojlević, ki je nazadnje igral za Rhein Neckar Löwen, je navdušen, ker bo igral v Sloveniji: "Pred časom, ko mi je moj posrednik omenil možnost, da se preselim v Slovenijo, se mi je zdela zanimiva. Pogovori so bili korektni in zdaj lahko rečem, da sem zadovoljen, da prihajam v novo sredino, ki mi je blizu tudi sicer, saj imam tukaj del sorodnikov. Skratka super."

Aleksandar Stanojević je moral zadnjo sezono izpustiti zaradi poškodbe: "Imel sem težave z zapestjem, prestal dve operaciji in zdaj sem v fazi fizioterapije. Upam in želim si, da bom do začetka sezone pripravljen maksimalno. Sicer pa se že veselim igranja za Gorenje, to mi bo v čast."

Ob Manojloviću in Stanojeviću sta novinca tudi Trebanjca David Miklavčič in Željko Musa, Gorenje pa po sezoni zapuščajo Adnan Harmandić (odhaja v Silkeborg), Ivan Čupić (Rhein-Neckar Löwen), Miha Žvižej (Silkeborg), Jure Natek (Magdeburg) in Momir Rnić (Celje).