Gorenje bo v 6. krogu Lige prvakov v soboto ob 16.30 gostilo Chambery. Foto: Urban Urbanc
Gorenje bo v 6. krogu Lige prvakov v soboto ob 16.30 gostilo Chambery. Foto: Urban Urbanc

Slovenski prvaki so v nedeljo Chambery razbili kar z 31:20, njihova popolna predstava v prvem polčasu pa je osupnila tako francoske kot slovenske ljubitelje rokometa. "Po lepem spektaklu v Chamberyju, kjer smo prikazali zelo dobro predstavo, se zavedamo, da je pred nami nova zgodba. Želim, da bi nam v Rdeči dvorani uspelo narediti preslikavo nedeljske tekme," je povedal trener Branko Tamše.

Ali bo ta "rokometni kopiraj-prilepi" uspel, bo seveda odvisno tudi od tekmeca. Bi lahko francoska zasedba s kakšnim posebnim načrtom presenetila velenjsko moštvo? "Glede na to, da je ritem tekem izjemno naporen in strnjen za obe ekipi, dvomim. Poznamo njihov način igre, pripravljene pa imamo tudi določene korekcije v naši igri," je še povedal Tamše.

Pod vprašajem je nastop Luke Dobelška zaradi težav s kolenom. Klemen Cehte, ki je v Franciji dobil udarec v mečno mišico in je izpustil sredino tekmo državnega prvenstva, bo najverjetneje lahko igral.

David Miklavčič opozarja, da bo Chambery nevarnejši, kot si marsikdo predstavlja: "Čeprav so na prvi tekmi izgledali nebogljeni, je to še daleč od resnice in prepričan sem, da se bodo v Velenju pokazali v bistveno boljši luči."

Gorenje je na dosedanjih petih tekmah Lige prvakov poleg Chamberyja premagalo še ruski Sankt Peterburg in danski Bjerringbro-Silkeborg, izgubilo pa je proti poljski ekipi Vive Targi Kielce in makedonskemu Metalurgu.

Liga prvakov, 6. krog, skupina C
Sobota ob 16.30:
GORENJE - CHAMBERY
Sobota:
VIVE KIELCE - METALURG
Nedelja:
SILKEBORG - ST. PETERSBURG

Vrstni red: Kielce 10, Metalurg 8, Gorenje 6, Silkeborg 4, St. Petersburg 2, Chambery 0
točk.