Vedran Zrnić je v zadnjih sezonah prvi strelec Gorenja. Foto: RTV SLO
Vedran Zrnić je v zadnjih sezonah prvi strelec Gorenja. Foto: RTV SLO
Dušan Podpečan
Dušan Podpečan bo v vratih Gorenja. Foto: RTV SLO

Velenjčani, ki so v uvodnem srečanju pometli z Meranom (39:24), se nasprotnika ne bojijo. Stavijo predvsem na čvrsto obrambo in kvalitetno igro v napadu vseh 60 minut, kjer naj bi se Momirju Iliću in Vedranu Zrniću pridružili tudi drugi igralci.

Danski strateg Lars Walther pred srečanjem meni: "Islandci so resda mladi in neizkušeni, a zelo kakovostni. Moji varovanci bodo morali tekmo igrati stoodstotno, da bodo dosegli zastavljeni cilj."

"Islandci igrajo tipičen skandinavski rokomet. Pomembno bo, da se z njimi ne bomo spustili v divjanje, kar se ne bi dobro končalo za nas. Želim si, da bi igrali trdo v obrambi in da bi bili tudi v napadu dovolj učinkoviti pri zaključnih strelih. V imenu soigralcev obljubljam boj do zadnjega diha in novi točki," pa je pred pomembnim srečanjem za uvrstitev v osmino finala povedal reprezentančni vratar Dušan Podpečan.

Na srečanju, ki bo v nedeljo ob 16.45 v Rdeči dvorani, zaradi poškodbe ne bo branil Primož Prošt, vprašljiv pa je tudi nastop Branka Bedekoviča.

Liga prvakov, skupina C, nedelja ob 16.45:
GORENJE - HAUKAR
Sobota:
ARHUS - MERANO

Lestvica:                              
GORENJE               1  1 0 0  2 točki
ARHUS                 1  1 0 0  2      
HAUKAR                1  0 0 1  0      
MERANO                1  0 0 1  0