Foto:
Foto:
Biser Velenjčanov Vid Kavtičnik

Celjani bodo kljub prihodom novih igralcev težko nadomestili odhod nekaterih nosilcev igre, predvsem vratarja Dejana Periča in Renata Vugrinca. Več tukaj.

Na drugi strani so Velenjčani zadržali Vida Kavtičnika in se okrepili z Markom Oštirjem, vratarjem Dušanom Podpečanom ter reprezentantoma Hrvaške ter Srbije in Črne gore Vedranom Zrnićem oziroma Momirjem Ilićem. Prišla sta še Tomaž Lesar in Primož Prošt. Ekipa trenerja Ivana Vajdla bo zagotovo igrala vidno vlogo tudi v Ligi prvakov.

Najbolj izenačeno prvenstvo doslej
Mnogi napovedujejo najbolj izenačeno prvenstvo doslej, saj naj bi vrh krojili še Prevent, Trimo iz Trebnjega in novinec med prvoligaši Gold Club iz Hrpelj. Ob trenerju Bojanu Čotarju, ki je zapustil Prule, je v Slovenjgradčane okrepil tudi odlični organizator igre Boštjan Ficko.

Močno ekipo ima tudi Trimo, v katerega so prišli Ukrajinec Sergej Uboženka, vratar Aleš Franetič, Boštjan Kavaš in David Miklavčič. Gold Club, ki se je sprehodil skozi drugo ligo, je v svoje vrste zvabil Bena Lapajneta, Nejca Hojča, Hrvata Igorja Kosa in Srba Miodraga Vujadinovića.

Sredino lestvice naj bi krojili Cimos Koper, Termo Škofja Loka in Rudar iz Trbovelj. Adria Krka, Jeruzalem Ormož, Sviš in Prule 67 naj bi se borili za obstanek.

Krimovke še naprej razred zase
V ženski konkurenci Krimovke na domači sceni nimajo konkurence. Že en poraz bi bil prava senzacija. Najbližje drugemu mestu je Olimpija, največji korak pa je v premoru med minulo in prihajajočo sezono uspel celjski Celeii in Žalcu, ki bosta z združitvijo skušala narediti kakovosten preskok.

1. krog (M), sobota:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PREVENT
SVIŠ - TRIMO TREBNJE
RUDAR TRBOVLJE - GORENJE
TERMO - PRULE 67
JERUZALEM ORMOŽ - CIMOS KOPER
ADRIA KRKA - GOLD CLUB