Foto:
Foto:
Trener Ivan Vajdl je bil tokrat lahko zadovoljen.

Velenjčani so že v prvem delu nakazali, da zmage v domači dvorani ne nameravajo prepustiti. Belorusom so dovolili le eno vodstvo (5:4), nato pa se je izšlo vse po željah Slovencev.

Do konca polčasa so si priigrali pet golov prednosti, ki pa bi bila lahko višja, če ne bi bilo odličnega vratarja gostov Mikalaja Zianka. Pohvaliti velja tudi vratarja gostiteljev Primoža Prošta, ki je v celem srečanju zbral 20 obramb.

V drugem polčasu so slovenski podprvaki s protinapadi povsem razbili nemočne goste. Po treh četrtinah srečanja so Velenjčani vodili že s 24:13. Bučni navijači v Rdeči dvorani so že lahko slavili prvo zmago. 11 točk prednosti so slovenski predstavniki zadržali vse do zadnjih sekund, ko so Belorusi znižali na končnih 27:17. Gorenje se je tako maščevalo za nepričakovan poraz na gostovanju v Brestu (31:29) in ostaja v igri za tretje mesto v skupini.

Izjave po tekmi:
Ivan Vajdl, trener Gorenja: "Najprej bi se rad zahvalil gostujočemu trenerju za izrečene čestitke, potem pa bi sam čestital svojim igralcem za odlično prikazano igro. Delali smo sicer tudi napake, vendar smo lahko na koncu zadovoljni, saj smo iztržili ugoden izid. Za prihodnje si lahko samo želim takšnih tekem."

Primož Prošt: "Tokrat smo dobro zaigrali predvsem v obrambi, medtem ko smo v napadu še delali napake. Zapravili smo nekaj stoodstotnih priložnosti, vendar moramo biti z našo igro zadovoljni."

Momir Ilič: "Kot ekipa smo zaigrali odlično, vendar lahko tako sam kot tudi vsi skupaj pokažemo še več. Želim si, da bi tako igrali tudi v prihodnje, da bomo dobili še kakšno tekmo."

Vladimir Savko, trener ekipe Brescki Meškov: "Prvih 20 minut je šlo vse po načrtih, potem pa so gostitelji prevzeli vajeti v svoje roke in nam pobegnili. Na to tekmo smo se dobro pripravljali, vendar nas je malo utrudila tudi dolga pot. Po odmoru so se naše napake predvsem v obrambi kar vrstile in Velenjčani so dobro izkoristili pet ali šest žog. Trenerju Vajdlu lahko za dobro igro le čestitam."

SKUPINA C, 4. krog
GORENJE
- BRESCKI 27:17 (12:7)
Ilič 7, J. Dobelšek, Kavtičnik in Zrnič po 4.

GUDME - ČEHOVSKI MEDVEDI 32:26 (16:12)

Lestvica:                              
ČEHOVSKI MEDVEDI    4  3 0 1 127:120 6 
GUDME               4  3 0 1 129:99  6 
GORENJE             4  1 0 3 104:109 2 
BRESCKI MEŠKOV      4  1 0 3  94:126 2