Foto:
Foto:
Branko Bedekovič.
Jegorov in Peskov sta člana Čehovskih medvedov.
Čehovski medvedi so bili pretrd oreh za Gorenje.

Velenjčani so srečanje začeli spodbudno in povedli z 2:1. V prvih osmih minutah je povratnik po poškodbi vratar Dušan Podpečan ubranil dve sedemmetrovki, v napadu pa so varovanci Ivana Vajdla igrali strpno in držali korak z ruskimi prvaki.

Sledile so krizne minute, ko so si Čehovski medvedi priigrali prednost petih zadetkov (10:5, 12:7). Najbolj razpoložen pri gostiteljih je bil v tem obdobju tekme Sergej Rastvorcev.

Sledila je prva dvominutna kazen za varovance Vladimirja Maksimova, kar so igralci iz Saleške doline izkoristili in se približali na dva zadetka zaostanka. Rusi so prednost držali do 24. minute, ko je bilo 16:13. Zaključek polčasa pa je pripadel slovenskim podprvakom. Po zadetkih Vida Kavtičnika, Momirja Iliča in Aleša Sirka so izenačili. Ob polčasu je bilo 18:18.

V drugem polčas se je nadaljevala izenačena igra in po zadetku Vedrana Zrnića so rumeno-črni povedli s 21:20. Izid je bil tudi v nadaljevanju večkrat poravnan, Rusi pa so si večjo prednost ustvarili znova v sredini drugega dela. Od izida 27:25 so namreč gostitelji po zadetkih Ivanova in Endogenova ušli na pet zadetkov prednosti.

Delilca pravice iz Švedske sta nato izključila dva ruska igralca, kar Velenjčanom ni uspelo izkoristiti, saj so prejeli zadetek. Rusi so nadaljevali z napadalno igro in držali prednost. Najbolj so se slovenski podprvaki približali pri izidu 32:30 in 33:31, nato pa so Rusi pohodili plin in v hitrih protinapadih povišali vodstvo.

Prvo tekmo v Velenju so dobili Rusi, ki so četo Ivana Vajdla ugnali s 33:26. Na prvem srečanju je bil najboljši strelec pri slovenskih podprvakih Vid Kavtičnik.

Izjavi po tekmi:
Ivo Vajdl, trener Gorenja:
"Čestitamo domačim za zmago. Na trenutke smo imeli svoje priložnosti, po slabšem začetku prvega polčasa smo jih ujeli, vendar smo imeli predvsem v drugem polčasu preveč kriznih obdobij, ki nas spremljajo že celo sezono. V zadnjem delu smo preveč grešili v napadu, premalo izkoriščali priložnosti iz čistih situacij in gostitelji so nas kaznovali s protinapadi. Mislim, da je za poraz krivo predvsem naše slabo vračanje v obrambo."

Momir Ilič, igralec Gorenja: "Kljub porazu smo odigrali veliko bolje kot na tekmi s Trimom v sredo. Predvsem pristop in borbenost sta bila na precej višji ravni. V napadu smo bili solidni, razen v obdobju desetih minut v sredini drugega polčasa, kar pa je bilo odlični ekipi Čehovskih medvedov dovolj, da odloči tekmo. S tem porazom se zagotovo poslavljamo od lige prvakov, na zadnji tekmi pa bi radi zmagali, zato bi povabil vse, da pridejo na tekmo in nam pri tej težki nalogi pomagajo, saj je Gudme resnično kakovostna evropska ekipa."

ČEHOVSKI MEDVEDI - GORENJE          
               37:33 (18:18)          
                                    
Rastvorcev  7      Zrnič       8 (3)
Kovaljev    5      Ilič        7    
Jegorov     4 (2)  Kavtičnik   6    
Jengovatov  4      Bedekovič   4    
Jevdokimov  3      M. Oštir    4    
Safonov     3      Sirk        3    
Filipov     2      J. Dobelšek 1    
Ivanov      2                       
Kamanin     2                       
Peskov      2                       
Šipurin     2                       
Dibirov     1                       
Sedemmetrovke:    2/4; 3/3          
  Izključitve: 14 min; 6 min        

Izidi, skupina C, 5. krog:
ČEHOVSKI MEDVEDI
- GORENJE 37:33 (18:18)

BRESCKI - GUDME 23:25 (10:10)

Lestvica:                             
ČEHOVSKI MEDVEDI *  5  4 0 1 164:153 8
GUDME *             5  4 0 1 154:122 8
GORENJE             5  1 0 4 137:146 2
BRESCKI MEŠKOV      5  1 0 4 117:151 2
* - že v osmini finala