Gorenje se od Evrope poslavlja z dvignjeno glavo, 1200 gledalcev je velenjskim rokometašem na koncu glasno zaploskalo. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje se od Evrope poslavlja z dvignjeno glavo, 1200 gledalcev je velenjskim rokometašem na koncu glasno zaploskalo. Foto: www.alesfevzer.com
Po hitrem velenjskem vodstvu za tri (7:4) so gostje z delnim izidom 1:7 prevzeli nadzor in njihovo napredovanje niti v trenutku ni bilo več ogroženo. Foto: www.alesfevzer.com
Po hitrem velenjskem vodstvu za tri (7:4) so gostje z delnim izidom 1:7 prevzeli nadzor in njihovo napredovanje niti v trenutku ni bilo več ogroženo. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci Zorana Jovičića so odlično odprli tekmo in povedli s 7:4, gostje pa so z razpoloženim vratarjem Sergejem Ferrerjem hitro ohladili previsoka pričakovanja, potem ko so s štirimi zaporednimi goli povedli z 8:9, nato pa si z novim delnim izidom 1:4 že priborili udobno prednost (10:13).

Ob polčasu je bilo 11:15, v drugem delu pa je Benfica zanesljivo nadzirala položaj, seveda upoštevaje prednost s prve tekme. Velenje je bilo ob bučnem navijanju v Rdeči dvorani do zadnjega v igri za zmago vsaj na današnji tekmi, toda Domnu Tajniku v zadnji sekundi ni uspelo doseči zadetka.

Matic Verdinek je bil z osmimi goli najboljši strelec obračuna. Pri Benfici je največ zadetkov, pet, dosegel nekdanji švedski reprezentant Jonas Källman.

Slovenski predstavnik je z uvrstitvijo med osem najboljših ekip v tem tekmovanju presegel cilje pred začetkom evropske sezone.

Gorenje se je od Evrope poslovilo z remijem

Izjavi po tekmi
"Benfica se je zasluženo uvrstila na zaključni turnir. Mi smo tekmo dobro odprli, a smo spet imeli preveč zgrešenih strelov, kar je Benfica izkoristila in v prvem polčasu naredila razliko. V drugem delu tekme smo jih lovili, na koncu tudi povedli. Žal smo v Lizboni izgubili s preveliko razliko, ki je danes nismo mogli ujeti. Rad bi čestital svojim fantom za prikazano v tej sezoni. Zelo sem ponosen na svoje fante, ki so v najboljši luči predstavljali slovenski in velenjski rokomet v Evropi," je po slovesu od Evrope dejal Zoran Jovičić.

"Za nami je težka tekma, vseh šestdeset minut smo morali garati. Tudi pri zaostanku s štirimi zadetki se nismo predali. Želeli smo si zmage, želeli smo si preobrata in zaključnega turnirja. Žal pa nam je nasproti stala Benfica, ki ima v svoji ekipi sama velika rokometna imena. Malo nam je zmanjkalo za zmago, ampak menim, da smo lahko ponosni na današnjo predstavo in celotno evropsko sezono. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nas podpirali od prve do zadnje minute tekme in v Rdeči dvorani naredili pravo evropsko vzdušje," je dodal Jernej Drobež.

Jovičić: Evropska sezona Gorenja za oceno deset

Evropska liga, četrtfinale, povratne tekme
Gorenje Velenje - BENFICA 29:36
27:27 (11:15)
1200 gledalcev.
Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović 1, Haseljić 4, Tajnik 1, Pajt 1 (1), Starc, Miklavčič 1, Drobež 2, Sokolič 4 (2), Verdinek 8 (1), Šiško 2, Grmšek 2, Slatinek Jovičić, Mlivić, Predović 1, Ravnikar.

Benfica Lizbona: Ferrer, Capdeville, Keita, Kallman 5, Moreira 3, Moreno 1, Martins, Hernandez 2, Rahmel 3, Kukić 2, Grigoras 4, Ferreira 1, Kljun 1, da Silva 1, Đorđić 4 (1), Perreira.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (4), Benfica Lizbona 1 (1).

Izključitve: Gorenje Velenje 6, Benfica Lizbona 4 minute.


GOG Gudme - NEXE NAŠICE 27:32
37:37 (22:20)

WISLA PLOCK - Kadetten Schaffhausen 33:31
35:22 (17:11)

MAGDEBURG - Nantes 28:25
30:28 (16:12)

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.