Rokometaši Gorenja so prvo tekmo doma proti Drottu dobili s 35:33. Foto: Aleš Fevžer
Rokometaši Gorenja so prvo tekmo doma proti Drottu dobili s 35:33. Foto: Aleš Fevžer
Niko Medved
Niko Medved poudarja, da je treba zmanjšati število tehničnih napak. Foto: Aleš Fevžer

Če seveda želijo ostati v igri za napredovanje v osmino finala Lige prvakov. Velenjčani namreč po šestih krogih zasedajo četrto mesto v skupini D z enakim številom točk kot španska La Rioja. A ta ima po zimskem premoru lažji razpored, saj igra doma z Aalborgom in Drottom, gostuje pa v Flensburgu, medtem ko "ose" čakata Hamburg in Flensburg doma ter Aaalborg v gosteh.

Vajdl: Pripravljenost se dviga
Za varovance Ivana Vajdla je zato zmaga zelo pomembna. "Zmaga na Švedskem nas bo obdržala v položaju za preboj v osmino finala, a pot do primarnega cilja bo še trnova. Španci imajo v primerjavi z nami veliko boljši razpored," je dejal Vajdl in dodal: "Vesel sem, da se v zadnjem času dviga naša pripravljenost. Tekmečev poraz na Danskem nas ne sme zavesti, prepričan sem, da bodo Švedi naredili vse, da pred domačimi gledalci popravijo vtis in v dvoboju z nami dosežejo prvo zmago v Ligi prvakov." Vajdl ne bo mogel računati na poškodovana Luko Dobelška in Darka Cingesarja.

Magnus Persson prvi strelec Lige prvakov
Drott je v zadnjem krogu visoko izgubil proti Aalborgu (37:23), a Švedi imajo v svojih vrstah prvega strelca Lige prvakov Magnusa Perssona (39 golov). "Švedi so že na prvi tekmi dokazali, da niso mačji kašelj. Če bomo želeli osvojiti obe točki, potem bomo morali garati v obrambi, tako kot smo v drugem polčasu proti La Rioji. Tudi v napadu moramo narediti manjše korekture ter zmanjšati število tehničnih napak," pred bližnjim obračunom v Halmstadu pravi kapetan Niko Medved.

LIGA PRVAKOV, 7. KROG

Skupina D

Sreda ob 18.00:
DROTT HALMSTAD - GORENJE VELENJE
HAMBURG - LA RIOJA
Nedelja:
AALBORG - FLENSBURG

Vrstni red: Hamburg 10, Flensburg 9, Aalborg 8, Gorenje in Rioja po 4, Halmstad 1.