Adnan Harmandić je odigral eno najboljših partij v dresu Gorenja. Foto: MMC RTV SLO
Adnan Harmandić je odigral eno najboljših partij v dresu Gorenja. Foto: MMC RTV SLO
Gummersbach
Momir Ilić (v sredini) je bil najučinkovitejši pri gostih. Foto: MMC RTV SLO
Gummersbach
Pokal je nekaj bližje Gummersbachu, a nič ni še odločenega. Foto: MMC RTV SLO
Gorenje padlo v Velenju

Varovanci Ivice Obrvana so bili v napadu manj kot polovično uspešni, saj so zapravili kar 33 napadov (28:61), med drugim tudi predzadnjega 25 sekund pred koncem srečanja, ko žoga ni prišla do krožnega napadalca Matjaža Mlakarja. V protinapad je pobegnil Adrian Wagner, ki je brez težav ugnal Ivana Gajiča in goste povedel v vodstvo z dvema zadetkoma razlike (29:27). Končni rezultat je v zadnji sekundi postavil najboljši strelec tekme Adnan Harmandić, ki je vpisal 11 zadetkov.

Že začetek ni napovedoval nič dobrega
Kakovostnejši Nemci, ki so se v finale uvrstili brez kakršnih koli težav, so tekmo začeli veliko bolje in že od prve minute držali vse niti v svojih rokah. Tako so že v sedmi minuti vodili z dvema goloma prednosti (3:1), a so v 14. minuti Velenjčani z igralcem manj po zadetku Momirja Ilića od daleč prvič na tekmi izenačili (6:6). Ko so gostje po zadetku Victorja Szilagyja povedli z 8:11, je minuto odmora vzel hrvaški strateg Ivica Obrvan, kar pa se rokometašem v rumeno-črnih dresih ni obrestovalo, saj so z raztrgano igro prejeli še en zadetek (8:12).

Slab napad gostiteljev
Velenjčani se v prvem polčasu niso proslavili, saj so že v njem zgrešili kar 22 strelov (11/33), enega med njimi tudi Rok Golčar, ki se je znašel sam na desni strani za 11:13. Napako 23-letnega rokometaša je popravil Adnan Harmandić, ki je bil uspešen iz sedemmetrovke po izteku igralnega časa.

Gajić zbral 15 obramb
Tudi po prihodu iz garderobe so bili na igrišču boljši gostje, ki so hitro povedli z 18:15, a so se Velenjčani znova približali na 17:18. Po zaslugi odličnih obramb Ivana Gajića, ki je na prvi tekmi zbral 15 obramb, so se približali na 21:22 in znova padli v 52. minuti, ko so se modri odlepili na 26:22, z dvema igralcema manj pa se je prednost znova stopila (26:25). Dramatična končnica je pripadla Nemcem, ki bodo Velenjčane gostili v ponedeljek, 1. junija, ob 18.30.


IZJAVE PO TEKMI:

Ivica Obrvan, trener Gorenja: "Gostom čestitam za zmago. Nam že uvrstitev v finale kakšnega od evropskih pokalov pomeni zelo veliko. Če ne bi delali napake v posameznih segmentih igre, bi lahko tudi zmagali. Čestitam igralcem za borbenost in da so se po zaostankih vedno vrnili v igro. Mislim, da imamo aktiven rezultat pred povratno tekmo."

Aljoša Štefanič, igralec Gorenja: "Najprej bi se rad zahvalil publiki, ki nas je tako vneto in glasno bodrila vso tekmo. Borili smo se po najboljših močeh, žal pa smo naredili preveč napak, da bi iztržili še bolj ugoden izid. V Nemčijo ne gremo z belo zastavo, ampak po zmago."

Sead Hasanefendić, trener Gummersbacha: "Zadovoljen sem z izidom. Vedeli smo, da so Velenjčani motivirani, ob tem pa gre tudi za vodečo ekipo slovenskega prvenstva. Žal mi je, da nam ni uspelo, da bi našo večjo razliko tudi zadržali oziroma jo še povečali. Žal mi je, da smo dvakrat dobili gola prav ob izteku časa, a to je šport.

Finale Pokala EHF, FINALE:

GORENJE VELENJE - GUMMERSBACH 28:29 (11:13)

Harmandić   11 (5)  Ilić         8 (1) 
Štefanič 4 Wagner 6
Rnić 3 Gunnarson 5
Mlakar 3 Zrnić 4
Bezjak 2 Szilagy 3
Dobelšek 1 Lutzelberger 2
Kavaš 1 Vuković 1
Gromiko 1
Sovič 1
Datukašvili 1

GOR GUM
Sedemmetrovke: 5/5 3/4
Izključitve (min): 12 10
Povratna tekma bo v ponedeljek, 1. junija, ob 18.30.        

A. B.
Gorenje padlo v Velenju