Foto:
Foto:

Cilj Velenjčanov kljub visokemu porazu proti Čehovskim Medvedom ostaja uvrstitev v osmino finala. Zato je zmaga v Minsku nujna, saj je nasprotnik bržkone najslabši v skupini. V prvem krogu jih je Gudme nadigral s 36:17. Varovanci Iva Vajdla še niso uigrani, šepa predvsem obramba, a upajo, da bodo proti Bresckiju pokazali boljšo predstavo kot v 1. krogu.

"Res je v naši igri trenutno še precej nihanja, vendar upam, da bomo na naslednjih tekmah le strnili našo obrambo, ki je sicer zaščitni znak našega moštva, kakor tudi, da bomo začeli bolje izkoriščati naše značilne polprotinapade. V tem primeru se ni bati, da nam ne bi uspelo," je dejal Aleš Sirk.

Podobnega mnenja je tudi Marko Oštir: "Kljub vsemu je treba upoštevati, da smo skupaj šele mesec dni, vsaka ekipa pa za popolno uigranost potrebuje kar nekaj časa. S trdim delom in treningi sem prepričan, da bo naša obramba znova takšna kot je bila vsa zadnja leta."

Belorusi, ki so precejšnja neznanka, igrajo obrambo 3-2-1, kar naj bi Gorenju ustrezalo. V napadu imajo na zunanjih položajih dva dvometraša. Izjemno gibljiv je tudi organizator igre. Slovenski podprvaki bodo Minsk odpotovali tudi s prvim vratarjem Dušanom Podpečanom, čigar nastop pa je zaradi obnovljene poškodbe mišice vprašljiv.