Foto:
Foto:
Velenjčani se v mrzli in veliki dvorani niso znašli.
Domači kapetan Vladimir Haluška je rešetal mrežo Gorenja.

Velenjčani so naredili preveč napak za zmago nad povprečnim nasprotnikom. Zaostanek treh golov ob polčasu so hitro izničili, a žal je bil to le preblisk. Belorusi so na krilih neustavljivega kapetana Vladimirja Haluške povečevali prednost in ob slabi obrambi napolnili mrežo Primoža Prošta in Matevža Skoka, ki sta branila namesto poškodovanega Dušana Podpečana.

Gorenje si je s tem bržkone že zaprlo pot v osmino finala, saj s tako igro ne more računati na uspeh proti danskemu Gudmeju in ruskim Čehovskim medvedom.

"Radodarna" Litovca
Velenjčani so v mrzli in prazni veliki dvorani sredi Minska dobro začeli srečanje, saj so v 10. minuti z drugim golom Vida Kavtičnika povedli s 7:5. A nato kar osem minut niso zadeli, tako da so jih domači ujeli in ušli na 10:8. Trener Ivan Vajdl je vzel minuto odmora, ki pa ni predramila njegovih varovancev, saj so se Belorusi odlepili (12:9) in prednost zadržali do polčasa.

Slovenski podprvaki so v napadu znova naredili vse preveč napak, v obrambi pa niso mogli ustaviti kapetana Haluške, ki je do odmora dosegel šest zadetkov. Na drugi strani Kavtičnik štiri. Litovska sodnika sta v prvem delu v korist domačih dosodila kar šest (!)sedemmetrovk.

Nekaj minut dobre igre premalo
Začetek drugega polčasa je bil sijajen. Velenjčani so namreč v pičlih treh minutah poravnali izid na 16:16, v 38. minuti pa s sedmim zadetkom Kavtičnika ob igralcu manj povedli z 18:17. Žal je bil preblisk Gorenja prekratek, saj so Belorusi v 51. minuti z desetim golom Haluške povedli s 25:21. Ko je nato Vedran Zrnić zgrešil še sedemmetrovko, je bil črn scenarij neizbežen.

Pričakovanega napada slovenskih podprvakov v končnici ni bilo. Nasprotno. Brescki je ob razbitih Velenjčanih povedel s 30:24. Visok poraz je nato s tremi zaporednimi zadetki omilil Branko Bedekovič, ki pa bledega vtisa ni mogel popraviti. Gorenje bo v soboto gostovalo pri Gudmeju, ki je le za gol izgubil pri Čehovskih medvedih (34:33).

Borut Plaskan, pomočnik trenerja Gorenja: "Pred tekmo smo bili prepričani, da nam bo tokrat le uspelo zmagati. Optimizem je bil grajen tudi na izidu prve tekme Belorusov proti Gudmeju, a se je izkazalo, da naši tokratni gostitelji niso tako naivna ekipa. Naši igralci so delali preveč tehničnih napak, kar so gostitelji s pridom izkoriščali. Proti koncu tekme pa so bili igralci preveč nervozni, da bi lahko dosegli preobrat. Sodniških odločitev pa ne želim komentirati."

Sebastjan Sovič, kapetan Gorenja: "Beloruska ekipa je bila za nas trd oreh, ki nam ga na koncu ni uspelo razbiti. To je verjetno tudi posledica naših težav s poškodbami in slabih razmer v dvorani, kar pa ne more biti opravičilo za slabo igro. Delali smo preveč napak, gostitelji pa so nas zato kaznovali. Kljub temu verjamem, da bo v nadaljevanju sezone boljše in da še nismo rekli zadnje besede v Ligi prvakov."

 BRESCKI - GORENJE VELENJE          
                                    
             31:29 (16:13)          
                                    
                                    
Haluška     11 (6) Kavtičnik   8    
Usačov       6     Bedekovič   5    
Bočarnikov   5     Zrnič       5 (1)
Ragozin      4     Ilič        4    
Močarov      3 (2) Šimon       2    
Karas        1     Sirk        3    
Nekajkčik    1     Sovič       1    
                   M. Oštir    1    
                                    
Sedemmetrovke:   8/9; 1/2           
  Izključitve: 6 min; 6 min


ČEHOVSKI MEDVEDI - GUDME 34:33 (16:15) 

Lestvica:                             
ČEHOVSKI MEDVEDI    2  2 0 0  67:59  4
GUDME               2  1 0 1  69:51  2
BRESCKI             2  1 0 1  48:65  2
GORENJE             2  0 0 2  55:64  0
V osmino finala vodita prvi dve mesti.