Krimovke so gladko izgubile s favoriziranimi gostjami. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke so gladko izgubile s favoriziranimi gostjami. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Anita Görbicz
Anita Görbicz je bila z osmimi goli najboljša strelka tekme. Foto: EPA
Krimovke izgubile v Stožicah



Györi je šesto zmago nad Krimom dosegel suvereno. Vodil je ves prvi polčas (9:12), v katerem so se krimovke dvakrat približale na zadetek zaostanka (5:6, 9:10), izenačiti pa jim ni uspelo.

Tudi zaradi odlične vratarke Katrine Lunde Haraldsen, ki je na koncu zbrala kar 22 obramb. Krim je bil zadnjič "blizu" na začetku drugega polčasa pri 13:14, nato pa so se Madžarke odlepile z delnim izidom 4:0 in vodstvo le še višale. Trener domačih Tone Tiselj je jemal minute odmora, ki pa niso pomagale, saj so bile gostje enostavno močnejše, hitrejše in bolj kakovostne. Anita Görbicz je bila z osmimi goli najboljša strelka tekma. Pri domačih sta Maja Zrnec in Nina Wörz zadeli po štirikrat.

Odločilni tekmi s Clujem in Podravko
Ljubljančanke bodo že prihodnji teden, v soboto, 3. novembra, gostovale v Györu, kjer verjetno nimajo realnih možnosti za več kot častni poraz. Odločitev o uvrstitvi Krima v drugi del bo padla na tekmah proti Cluju (11. novembra) in Podravki (18. novembra).

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Gotovo je napad večja težava kot obramba. Dekletom moram čestitati za današnjo tekmo, saj mislim, da so bile 45 minut povsem enakovredne tekmice ekipi, ki resno kandidira za vrh Evrope. To je ekipa, ki je popolnoma uigrana, pripravljena in je brez težav. Mi pa imamo ogromne težave. Ta tekma je pokazala točno to, kje je naš problem. Fizično smo slabše pripravljeni in tudi v fazi napada nismo takšni, kot bi lahko bili, saj nismo imeli nobenega pravega treninga, kar je posledica stalnega menjavanja kadra. Dekleta so dala od sebe, kolikor so lahko, potem ko je zmanjkovalo energije, pa smo naredili še večje neumnosti. Vam prepustim, da ocenite, na katerih dveh položajih imamo velike težave, zaradi česar šepa igra v napadu."

LIGA PRVAKINJ
3. KROG

Skupina B:
CLUJ - PODRAVKA 19:20 (6:10)

KRIM MERCATOR - GYÖRI 20:31 (9:12)

Krim Mercator: Grubišić, Martin 3 (1), Wörz 4, Mavsar 1, Stefanišin, Bodnjeva, Lazović 1, Kain, Torstenson 1, Zulič, Müller 3 (1), Gregorc, Krpež 2, Vergeljuk 1, Zrnec 4, Potisek.
Györi: Lunde Haraldsen, Radičević 6, Loke 5, Hornyak 1, Korsos, Herr, Görbicz 8 (2), Kovacsics 1, Amorim 4, Redei-Soos 2, Tervel, Orban 1, Szepesi 2, Lekić 1.

Sedemmetrovke: 2/3; 2/3
Izključitve: 6 min, 4 min

Vrstni red: Györi 6, Podravka 4, Krim 2, Cluj 0 točk.

Skupina A:
RANDERS - OLTCHIM VALCEA 20:24

BUXTEHUDER SV - HYPO 20:28

Oltchim 6, Hypo 4, Randers 2, Buxtehuder 0.

Skupina C:
FERENCVAROŠ RCH - SÄVEHOF 31:28

DINAMO VOLGOGRAD - LARVIK 24:35

Ferencvaroš 6, Larvik 4, Dinamo 2, Sävehof 0.

Skupina D:
THÜRINGER - BUDUĆNOST 24:20

VIBORG - ZVEZDA ZVENIGOROD 27:28

Zvezda 6, Thüringer in Budućnost 4, Viborg 0.

Krimovke izgubile v Stožicah