Marina Vergeljuk se je na tekmi proti Dinamu sijajno znašla na mestu srednje zunanje. Foto: EPA
Marina Vergeljuk se je na tekmi proti Dinamu sijajno znašla na mestu srednje zunanje. Foto: EPA
Tanja Oder
Tanja Oder zaradi virusne okužbe ni veliko igrala, priložnost je na njenem položaju izkoristila Manuela Hrnjič. Foto: RTV SLO
Robert Beguš
Robert Beguš tokrat ni bil povsem zadovoljen z obrambo. Foto: RTV SLO
Lahka zmaga krimovk

Tivoli je spremljal razigrane slovenske prvakinje, ki so za razliko od prve tekme in poraza na Danskem nadgradile igro v napadu in razbijale rusko obrambo 5-1 s hitrim tempom. Temu primerno so se pojavile tudi napake in nepazljivost v obrambi.

Dvakratne evropske prvakinje so spretno in učinkovito začele tekmo. Marina Vergeljuk je blestela na mestu srednje zunanje (4), kjer je nadomestila poškodovano Eszter Siti, in s podajami dobro razigravala tudi krila.

V prvem delu že plus 10
Olena Jacenko je dosegla štiri, Manuela Hrnjič, ki je v začetni postavi dobila priložnost namesto oslabljene (virusna okužba) Tanje Oder, pa tri zadetke. Krimovke so vodile tudi za 10 (15:5) v 18. minuti, nato nekoliko popustile in dopustile, da so gostje znižale na štiri zadetke zaostanka minuto pred odmorom(19:15). Končni izid polčasa je s šestih metrov postavila Katja Kurent Tatarovac.

Kindlova rešetala rusko mrežo
Najmlajša ekipa v ligi se je po šestem zadetku Olge Levine v nadaljevanju približale na le tri zadetke (21:18), nato pa se je Krimov motor pravočasno ogrel. Po šestem zadetku Olene Jacenko v 50. minuti je povedel z najvišjo prednostjo na tekmi - 11 golov (35:24). V drugem delu je z natančnimi meti blestela predvsem Gabriella Kindl, z 8 goli prva strelka tekme.

Aalborg klonil v Španiji
V skupini A se je tudi druga tekma končala z domačo zmago. Aalborg je namreč nekoliko presenetljivo izgubil v gosteh pri Ribarroji (25:23), kjer bo naslednji teden igrala ekipa Roberta Beguša.

Robert Beguš, trener Krima Mercatorja: "Lahko bi tudi menjali obrambo, a ta 6-0 jim najmanj ustreza. Res smo dobili veliko golov, toda Rusinje so čakale samo, da postavimo na primer obrambo 5-1. Nimajo namreč zunanjih strelk, so pa dobre strelke s tal. Tega nismo povsem ustavili, poleg tega je tudi vratarka opravila svoj posel. Je pa to število golov gotovo posledica treninga realizacije strelov. To vadimo že od začetka in če bi nam še protinapad dobro stekel, bi bilo še veliko bolje. Tudi rezervistke niso igrale slabo, pač po svojih močeh, saj jim tudi manjka tekem. Zmaga je na koncu pomembna, kljub temu, da bi obramba morala biti boljša."

Anja Frešer, igralka Krima Mercatorja: "Res je prišlo do padca ob koncu prvega polčasa, toda v drugem smo spet prestavile v peto prestavo in tekmo zanesljivo dobile. Malo smo mogoče zanemarile obrambo, ta je predvsem odvisna od želje, borbenosti, veliko težav pa so nam tekmice povzročale v igri ena na ena. Vsekakor moramo več vložiti v obrambo, medtem ko bi bilo super, če bi zadržale takšen napad."

Skupina A
KRIM MERCATOR
- DINAMO VOLGOGRAD 41:33 (20:15)

Kindl         8 (2)  Kočetova   8 (2) 
Jacenko       7 (1)  Levina     8     
Frešer        6      Mohova     5     
Bodnjeva      5      Drigina    3     
Vergeljuk     5      Berdovič   3 (1) 
Oder          4      Iljuhina   2     
Hrnjič        3      Hmirova    1     
Derepasko     2      Ščirova    1     
Kurent T.     1      Stepanova  1     
                     Makarova   1     
Sedemmetrovke:    3/6; 3/4            
  Izključitve:  2 min;  4 min         

RIBARROJA - AALBORG 25:23
Krim, Ribarroja, Aalborg in Dinamo po 2 točki.

Skupina B:
GYÖRI - TRONDHEIM 33:27
LADA TOLJATI - BUDUĆNOST nedelja
Györi 4, Lada 2, Budućnost,Trondheim 0.

Skupina C:
VIBORG - LEIPZIG 39:33
LARVIK - PODRAVKA nedelja
Larvik, Viborg in Podravka po 2, Leipzig 0 točk.

Skupina D:
HYPO - FTC BUDIMPEŠTA 32:30
KOMETAL - SLAGELSE nedelja
Hypo 4, Budimpešta 2, Kometal in Slagelse 0 točk.

Ž.K.

Lahka zmaga krimovk