Gold Club v Atenah mora zmagati, če želi razmišljati o napredovanju v osmino finala. Foto: RTV SLO
Gold Club v Atenah mora zmagati, če želi razmišljati o napredovanju v osmino finala. Foto: RTV SLO

Rokometaše Gold Cluba ta teden zaposluje dvojni izziv. Najprej v sredo domači derbi s Celjem (18.30), v nedeljo pa še gostovanje v Atenah.
Hrpeljci so po dobrem odporu proti Barceloni poželi simpatije ljubiteljev rokometa, vsekakor pa bodo letos na domačem prizorišču še hujši tekmec Celjanov kot v prejšnjih sezonah. "Naša prednost je mogoče ravno v tem, da oni morajo zmagati," pred gostovanjem v dvorani Zlatorog meni Zoran Jovičič.

Panellinios v 1. krogu visoko izgubil
Priprave na grški Panellinios bodo stekle šele po sredini tekmi. "Njihov poraz na Švedskem (37:23) nas ne sme zaslepiti. Grki so posebej nevarni v domači dvorani, kjer uporabijo vsa sredstva, da bi prišli do zmage. Ne poznamo jih, vendar so vsi nasprotniki v Ligi prvakov kakovostni, zato ne smemo nikogar podcenjevati. V njihovih vrstah igra kar nekaj igralcev iz nekdanje Jugoslavije, pa Čeh in Slovak," opozarja trener Vojko Lazar.

Hrpeljci imajo sicer nekaj težav s poškodbami, vendar naj bi bili tako Dejan Sarkič kot tudi Gašper Martinc in David Koražija do tekme pripravljeni. Manjkal bo le Matjaž Erčulj. Lazar meni, da imajo njegovi varovanci rezerve tako v obrambi kot v napadu in da je njihova pripravljenost trenutno od 70- do 80-odstotna.

Skupina G, 2. krog, sobota ob 16.30:
BARCELONA - HAMMARBY

Nedelja ob 15.00:

PANELLINIOS - GOLD CLUB


Lestvica:
HAMMARBY 1 1 0 0 37:23 2 BARCELONA 1 1 0 0 29:26 2 GOLD CLUB 1 0 0 1 26:29 0 PANELLINIOS 1 0 0 1 23:37 0