V soboto je v Zlatorogu gostoval Rhein-Neckar, ki je zmagal s 34:28. Foto: www.rk-celje.si
V soboto je v Zlatorogu gostoval Rhein-Neckar, ki je zmagal s 34:28. Foto: www.rk-celje.si
Pred letošnjo sezono se je Zagreb okrepil tudi s Kirilom Lazarovom, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu postal najboljši strelec v zgodovini prvenstev. Foto: EPA

Celjani so po zmagi proti Kopru dobili nekaj samozavesti, a potrošili preveč moči: "Izgubili smo preveč energije, bi pa pohvalil navijače. Podpora nam je pomagala in prav to igralci zdaj najbolj potrebujejo. Zagreb je vrhunska ekipa, ki ima verjetno največji proračun do zdaj, za samo enega igralca so namenili več kot milijon evrov," pravi trener Tone Tiselj.

Celjski rokometaši nimajo več realnih možnosti za četrtfinale, hrvaški prvak pa si je z domačim porazom proti Chamberyju otežil položaj. Neuspeh je povzročil vihar v klubu in odhod trenerja Lina Červarja. Vodstvo kluba je napovedalo krčenje proračuna, na "spisku za odstrel" je od pet do šest igralcev, med njimi neuradno tudi Ognjen Backovič.

Mirsad Terzić, nekdanji igralec Zagreba, svoje nekdanje soigralce ocenjuje takole: "Vsekakor je Zagreb zelo kvalitetna ekipa. Ob tem pa je pred gostovanjem v Celju pod manjšim pritiskom javnosti ter rezultata, saj ima nekaj težav. Zaradi poraza doma so gotovo nekoliko razdraženi. A moramo razmišljati o svoji igri in ne smemo delati napak. Včeraj smo tako zelo dobro delovali v prvem delu, medtem ko smo v drugem preveč popustili."

Pri Celju še vedno ne bo poškodovanih Alekseja Peskova, Mihe Gorenška in Renata Sulića. Prireditelji so že prodali približno 3.000 vstopnic, zanimanje pa je veliko tudi med mediji. Bilanca desetih medsebojnih obračunov je pet zmag Celja, en remi, štirje porazi. Najbrž bo to zadnja evropska tekma sezone v Celju.

Liga prvakov (M), drugi del, skupina 2
2. krog, sobota ob 17.35:
CELJE PL - CROATIA OSIGURANJE
CHAMBERY - RHEIN-NECKAR 25:23 (11:12)


Lestvica:
CHAMBERY 4 4 0 0 +18 8 RHEIN-NECKAR LÖWEN 4 1 2 1 +4 4 CROATIA OSIGURANJE 3 0 2 1 -2 2 CELJE P. LAŠKO 3 0 0 3 -20 0


T. O.