Foto:
Foto:

Slovenski prvaki se bodo tako prihodnji teden v tekmi za prvo mesto pomerili z nemškim Flensburgom, ki je tokrat kar s 43:33 premagal švedski Redbergslids.

V napol prazni dvorani Golovec so Celjani takoj pokazali, da ne bodo ničesar prepustili naključju. Z agresivno obrambo 5-1 in raznovrstno igro v napadu so že v 4. minuti povedli s 4:0. Nadaljevanje je bilo pričakovano: domači so prednost povečevali iz minute v minuto. V 10. minuti je po zadetku krožnega napadalca Mihe Gorenška (trije zadetki dotlej) semafor kazal že izid 9:3. Slovaški trener je vzel minuto odmora, ki pa poteka tekme ni bistveno spremenila. Pivovarji so še naprej igrali nepopustljivo, medtem ko so se Slovaki za vsak zadetek precej namučili. Tako so v 18. minuti zaostajali že za 9 golov (14:5). Do konca polčasa prednost domačih nikoli ni bila manjša od šestih golov, še večjo razliko ob odmoru pa je preprečil gostujoči vratar Rostislav Badiura, ki je zaustavil 12 strelov.

Celjani v nadaljevanju niso popuščali, v 39. minuti so povedli s 24:12, kar je bila najvišja prednost dotlej. Domači trener Miro Požun je tako dal priložnost tudi manj izkušenim igralcem: Mihi Gorenšku in Nenadu Bilbiji, ki sta zaigrala že v prvem polčasu, se je v nadaljevanju pridružil še vratar Gregor Lorger,Dino Bajram in Urban Stopar. Mladi celjski val na čelu z Juretom Natkom, Sergejem Rutenko in Matjažem Brumnom je igral odlično in prednost le še poviševal do končnih 40:25.

Strelci za Celje: Kokšarov 7 (1), Vugrinec in Bilbija po 5, Rutenka, Gorenšek in Natek po 4, Brumen 3, Bajram, Kozlina in Milosavljevič po 2, Stopar in Oštir po 1 gol.

Strelci za Bystrico: Zatko 5, Trabelssie in Polakovič po 4, Opoldik in Kornan po 3, Buchta, Spuchlak in Duris po 2 gola.

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "Gostje so igrali zelo korektno. Pričakoval sem njihovo ostrejšo predstavo, na koncu pa je vse skupaj izpadlo kot prijateljski in revialni dvoboj. Pristop mojih igralcev je bil sijajen in zelo vesel sem, da smo na petih tekmah dosegli štiri zmage in neodločen poraz. Pred začetkom lige prvakov nismo pričakovali takšnega razleta. Biti enakovreden Flensburgu je velika stvar, z zmago ali nedločenim porazom pa se lahko celo zavihtimo na prvo mesto."

Žikica Milosavljevič, igralec Celja Pivovarne Laško: "Delo smo opravili po naših najboljših močeh. V naši igri je bilo nekaj napak, ki so posledica utrujenosti. Rezultat je povsem primeren dogodkom na igrišču."

Ivan Hargaš, trener Povaszke Bystrice: "Zahvaljujem se domačinom za izjemno gostoljublje, saj so za nas odlično poskrbeli za mnogih ravneh. Kakovostna razlika je bila odločno na strani domače ekipe, ki se je na koncu tudi zasluženo veselila prepričljivega zmagoslavja."