Krimova obramba bo morala biti v soboto na visoki ravni. Foto: EPA
Krimova obramba bo morala biti v soboto na visoki ravni. Foto: EPA
Krim še v upanju za polfinale
Lekićeva zdravi poškodbo komolca

Ljubljančanke bodo imele težko delo, še posebej, ker bodo igrale brez najboljše igralke Andree Lekić. Ta si je v nedeljo v Leipzigu izpahnila komolec, zato jo čaka vsaj šest tednov počitka. Srbski zvezdnici so soigralke že obljubile, da bodo igrale zanjo, saj bodo imele zaradi njene poškodbe še veliko večji motiv.

Bonova: Besede strah ne maram
"V naši igri bo treba veliko spremeniti in prilagoditi prav zaradi odsotnosti Lekićeve," pravi trenerka Marta Bon. Bolj ali manj je jasno, da bosta njen delež v obrambi skušali nadomestiti Dragana Cvijić in Szandra Zacsik, v napadu pa bo breme na mestu organizatorke igre na ramenih Marine Vergeljuk, Alje Janković in Tamare Mavsar.

"Besede strah ne maram. Mislim, da ne sodi v šport. Če zdaj primerjamo našo ekipo in ekipo Györija, so Madžarke po igralski in rokometno-politični moči trenutno vsekakor močnejše. Toda strahu ne priznam. Pred začetkom tekme je igrišče enako za obe ekipi, žoga je ena, možnosti pa enake. S takim odnosom bomo šle v tekmo. Vse te naše težave in moč Györija nas ne odvračajo od tega, da razmišljamo o tem, kako tekmo dobiti. Me bomo poskušale vse pomanjkljivosti skriti in na plan dati druge rešitve, druge igralke in res narediti vse za zmago," je poudarila Bonova.

Proti kombinatoriki z obrambo 6-0
Györi bo igral brez poškodovane prve zvezdnice ekipe Anite Görbicz, a Bonova meni, da to ne bo prednost za Krim, saj bo zato v igri Madžark še več kombinatorike, po kateri madžarski klub že tako slovi. Ljubljančanke upajo, da bodo to uspešno ustavljale z obrambo 6-0, tako kot na prvi tekmi, ki jo je Györi sicer dobil s 25:23.
Liga prvakinj, drugi del,. 5. krog
SKUPINA 1, sobota ob 18.00:

KRIM MERCATOR - GYÖRI (MAD)

Ob 14.15:
LARVIK (NOR) - LEIPZIG (NEM)

Györi in Larvik po 6, Krim Mercator 4, Leipzig 0.

Krim še v upanju za polfinale
Lekićeva zdravi poškodbo komolca