Foto:
Foto:
... in Lemgov velikan Volker Zerbe.

Žreb na Dunaju je določil, da bodo Celjani prvo tekmo odigrali v gosteh 5. ali 6. marca, druga pa bo v dvorani Zlatorog na sporedu teden dni pozneje. Lani je bilo na prvi tekmi v Celju 32:25, v Nemčiji pa 28:28.

Lemgo je trenutno na petem mestu Bundeslige, njegovi največji zvezdniki pa so nemški reprezentančni vratar Christian Ramota ter njegovi kolegi Voler Zerbe, Daniel Stephan, Florian Kehrmann in Christian Schwarzer. Od tujcev je najbolj znan švicarski bombarder Marc Baumgartner.

"Tekmec je primeren. Lahko bi dobili bolj neugodnega nasprotnika. Lemgo nam ustreza, vemo pa, da se bo potrebno dobro pripraviti, če hočemo Nemce izločiti. Kljub temu da nismo favoriti, upamo na uspeh," je prve vtise po žrebu za Radio Slovenija strnil trener Celjanov Miro Požun.

Gorenje proti krvniku Slovenjgradčanov
Velenjsko Gorenje čaka v četrtfinalu Pokala pokalnih zmagovalcev Izvidjać iz Bosne in Hercegovine, ki je v osmini finala izločil slovenjgraški Prevent. Prva tekma bo na Štajerskem.

"Z žrebom smo kar zadovoljni. Nasprotnike dobro poznamo, saj smo bili pri njih nekajkrat na pripravah in z njimi odigrali nekaj prijateljskih tekem," je povedal trener Velenjčanov Ivan Vajdl.

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme, 5./6. marca:
LEMGO - CELJE P. L.
KIEL - BARCELONA
MONTPELLIER - FLENSBURG
CIUDAD REAL - FOTEX

Povratne tekme bodo 12./13. marca.

PPZ, četrtfinale, prve tekme, 5./6. marca:
GORENJE
- IZVIDJAĆ
VARDAR - MEDVEŠČAK
HAMBURG - ADEMAR LEON
PARTIZAN - ZAGREB

Povratne tekme bodo 12./13. marca.