Foto:
Foto:
Robert Beguš

Ivezič je za štiriletni mandat dobil podporo enajstih članov predsedstva Rokometne zveze Slovenije, njegov protikandidat Marko Šibila pa štiri. Ivezič, športni direktor Celja Pivovarne Laško, je od konca leta 1996 do marca 1998 že vodil člane in osvojil 4. mesto na sredozemskih igrah. Uspešnejši je bil z mladinci, s katerimi je na dveh evropskih in svetovnem prvenstvu osvojil srebro ter dva brona. Dosedanji prvi mož Tiselj se je kandidaturi odpovedal, saj se želi posvetiti delu pri Krimu.



"Najbolj pomembno je, da se v naslednjem obdobju vselej uvrščamo na zaključne turnirje. Prvo veliko tekmovanje nas čaka že v začetku prihodnjega leta v Tuniziji, kjer bi se po mojem mnenju lahko zavihteli tudi do petega mesta. Časa je resda malo, mnogi igralci so namreč obremenjeni z nastopi v Ligi prvakov ali z nastopi v evropskih klubih, toda v naši ekipi so številni izkušeni igralci, iz ozadja pa na reprezentančna vrata trkajo številni mladi igralci," je dejal novopečeni selektor.

Beguš pa je po uspešni kandidaturi povedal: "Članom predsedstva RZS-ja bi se zahvalil za podporo. Z malo sreče, ki je v športu izjemno velikega pomena, bi lahko na naslednjih svetovnih ali evropskih prvenstvih lahko dosegali zelo visoke uvrstitve. Najbolj pomembno se mi zdi, da so mi prav vse reprezentančne kandidatke, izjema je le Olga Čečkova, zatrdile, da bodo do leta 2008 igrale rokomet na najvišji ravni."

Moški bodo januarja igrali na svetovnem prvenstvu v Tuniziji, ženske pa decembra čaka evropsko prvenstvo na Madžarskem.