Momir Rnić odhaja v Goppingen, ki je v četrtfinalu Pokala EHF izločil Gorenje. Foto: Sandi Fišer
Momir Rnić odhaja v Goppingen, ki je v četrtfinalu Pokala EHF izločil Gorenje. Foto: Sandi Fišer

Levega zunanjega igralca, ki je s Celjani pred to sezono podpisal za štiri leta, je odkupil nemški bundesligaš Göppingen. Višina odškodnine, ki so jo prejeli Celjani, ni znana.

"Prejeli smo ponudbo za prekinitev pogodbe z Momirjem Rničem, ki smo jo po pogovoru z igralcem sprejeli. Rniču se je pokazala priložnost, da zaigra v najmočnejši ligi na svetu, in glede na to, da se s pogoji oziroma odškodnino, ki nam je zato ponujena, strinjamo, smo to ponudbo sprejeli. Rniča smo sicer želeli v ekipi za naslednjo sezono, vendar smo takšno priložnost vsi skupaj morali sprejeti. V kratkem bomo imeli za njegovo mesto drugo rešitev," je povedal direktor Celjanov Roman Pungartnik.

Rnič je povedal: "Dobil sem ponudbo, ki je enostavno nisem mogel zavrniti. Verjetno je želja vsakega igralca, da enkrat zaigra v Bundesligi. Meni se je ta priložnost ponudila že zdaj in glede na preostale pogoje, ki mi jih je ponudil Göppingen, mi ni preostalo drugega, kot da to sprejmem. Hvaležen sem tudi celjskemu klubu in vodstvu, ki mi ni delalo nobenih težav, tako da smo se zelo korektno in hitro dogovorili. Zelo mi je žal, tu sem se počutil dobro, ne glede na vse težave, ki smo jih letos imeli."