Direktor Maribora Andrej Bauman in Gorenja Stane Ostrelič. Foto: MMC RTV SLO
Direktor Maribora Andrej Bauman in Gorenja Stane Ostrelič. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Janković
Zoran Janković poziva vodilne v slovenskem rokometu, naj se nehajo prepirati. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Juratovec
Andrej Juratovec je poudaril pomen majhnih klubov za razvoj slovenskega rokometa, "saj veliki trije ne morejo sami vzgojiti (vseh) igralcev". Foto: MMC RTV SLO

Stane Ostrelič, predsednik Združenja klubov 1. NLB leasing lige, je v uvodu dejal, da je ligo, čeprav je kakovostna, težko tržiti, saj je v rokometu oziroma za rokomet vedno manj denarja. Tudi nova sponzorska pogodba, ki so jo podpisali prvoligaši, po Ostreličevih besedah ni primerljiva s tistimi iz preteklih obdobij. Je namreč nižja kot v preteklosti.

Bauman: Profesionalizacija marketinga
Andrej Bauman
, direktor prvoligaša iz Maribora, se je strinjal, da je denarja vse manj, a da to ne sme biti izgovor. Treba se je boriti za vsak evro z novimi trženjskimi prijemi. Pri tem je izpostavil pomembnost profesionalizacije marketinga v klubih, saj se na prostovoljstvo ni mogoče več zanašati. Seveda si profesionalizacijo lažje privoščijo večji klubi, medtem ko manjše sredine slonijo na prostovoljstvu.

Janković: Prepiri mečejo slabo luč na rokomet
Kot častni predsednik Rokometne zveze Slovenije se je razprave udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je dejal, da brez 'produkta', to je uspehov tako na klubski kot na reprezentančni ravni, ne bo zanimanja pokroviteljev. Pri tem je ošvrknil tudi klube, ki s pogostimi medsebojnimi prepiri mečejo slabo luč na rokomet. Zato jim je predlagal, "naj se zaprejo v sobo in v njej vztrajajo toliko časa, dokler ne razrešijo vseh nesporazumov, saj je takšno stanje nevzdržno". Pri tem je navedel primer slovenske reprezentance iz leta 2004, ki je osvojila srebro, potem ko so vsi, od predsednika zveze do igralcev, dihali za en cilj.

Juratovec kritičen do RZS-ja
Rokometni delavec Andrej Juratovec je bil najprej kritičen do zaposlenih na Rokometni zvezi Slovenije (RZS), iz katere se znova nihče ni udeležil razprave. Njen predsednik Franjo Bobinac se je za odsotnost opravičil. V nadaljevanju se je dotaknil problematike malih klubov, ki so ključni pri vzgoji igralcev, a marsikateri klub propade, ker mu nihče finančno ne pomaga. Pri tej pomoči bi po mnenju Juratovca morala večjo vlogo odigrati tako RZS kot tudi veliki klubi, ki "črpajo" igralce iz teh malih sredin.

Obrstar: Nekateri imajo fige v žepih
Predsednik enega od teh manjših klubov, Riko hiš Ribnice, Marko Obrstar, se je odzval na Jankovićevo opazko o prepirih. Obrstar je dejal, da se na sestankih marsikaj dogovorijo, a imajo pri tem nekateri očitno figo v žepu. Obrstar je zato "gospode na vrhu" pozval, naj bodo vodilni na igrišču in v Evropi, ne pa v zakulisnih igricah.

Ostrelič: Za prihodnost se ni treba bati
Selektor moške reprezentance Boris Denič je dejal, da je medalja iz leta 2004 nekoliko uspavala delavce v slovenskem rokometu. Ponovna osvojitev najvišjih mest je težka naloga in zahteva popolno profesionalizacijo. A kot je ocenil Ostrelič, kljub padcu po letu 2004 slovenski rokomet dosega uspehe, saj bo imel v naslednji sezoni dva kluba v Ligi prvakov. Tudi za prihodnost se ni bati, saj prihaja kakovostna mlada generacija, ki je osvajala medalje na svetovnih in evropskih prvenstvih.

Janković Pušnikovo trenirko kupil za 1000 evrov
Ob koncu okrogle mize so izpeljali še dražbo trenirke nekdanjega slovenskega reprezentanta Rolanda Pušnika. Potem ko je bila izklicna cena 50 evrov, je Janković zanjo ponudil 1000 evrov in jo brez konkurence tudi dobil. Denar bo šel za zdravljenje hudo bolnega nekdanjega slovenskega rokometnega reprezentanta Iztoka Puca, ki je v ZDA zbolel za pljučnim rakom. Oktobra bo za Puca odigrana tudi dobrodelna tekma v Celju.