Celjani so na prvih dveh tekmah pokazali dobro formo. Foto: RTV SLO
Celjani so na prvih dveh tekmah pokazali dobro formo. Foto: RTV SLO

Na prvi tekmi osmine finala je bilo takrat 38:25, nato pa so Celjani na povratnem srečanju v prvem nastopu v novi dvorani Zlatorog zmagali z enako razliko (34:21) in
se čudežno uvrstili naprej. Pivovarji so na severu Španije izgubili še dvakrat, slavili so le v sezoni 1997/98.

Tudi tokrat bo Ademar nadvse nevaren, saj nujno potrebuje točke po porazu proti švedskemu Sävehofu v prvem krogu.

V celjskem taboru težav s poškodbami nimajo. Nared je tudi krožni napadalec Matjaž Mlakar, ki si je v soboto na tekmi proti švedskim prvakom poškodoval prsnico.

Pri Leonu letos ne igrata več Petar Metličić in Juanin Garcia, a je njegova ekipa še vedno kakovostna. Prvo ime je Raul Entrerrios. V obrambi se Španci največkrat zanašajo na inačico 6-0, ki jo sestavljajo visoki in močni rokometaši, ki pa so nekoliko počasnejši.

"Naša prednost je, da bomo lahko igrali neobremenjeno. Cilj je doseči še eno zmago v gosteh, seveda pa bi nam bilo najljubše, če bi jo dosegli že konec tedna v Španiji," je pred tekmo povedal trener Celjanov Miro Požun.

Uroš Zorman je ocenil, da z odlično obrambo v Leonu igrišča ne bodo zapuščali sklonjenih glav, postregel pa je tudi z zanimivostjo, saj se je v ponedeljek po telefonu pogovarjal s trenerjem Ademarja Manuelom Cadenosom. "Zanimalo ga je pač moje mnenje o naši visoki zmagi nad Sävehofom. Morda sem celo nekoliko pretiraval, a moral sem ga malce ustrašiti pred sobotnim dvobojem," je izjavil Zorman, ki je v Leonu igral kratek čas pred dvema letoma.

SKUPINA B, 3. KROG, sobota ob 18.00:
ADEMAR LEON - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Nedelja:
ATHINAIKOS - SÄVEHOF

Lestvica:                              
CELJE PIV. LAŠKO      2  2 0 0  4 točke
ADEMAR LEON           2  1 0 1  2      
SÄVEHOF               2  1 0 1  2      
ATHINAIKOS            2  0 0 2  0