Članska zasedba črno-rumenih je letos precej osvežena in pomlajena. Glavno ogledalo kluba bodo v veliki meri predstavljali igralci, ki so se v klubu kalili vrsto let in se s trdim delom in predanostjo prebili v članske vrste. Plod dobrega dela v zadnjih letih na področju mlajših selekcij je vizija kluba tudi za prihodnost.

Trener Gorenja Zoran Jovičić ne želi preveč napovedovati. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Gorenja Zoran Jovičić ne želi preveč napovedovati. Foto: www.alesfevzer.com

V člansko ekipo os so pred novo sezono pozdravili štiri novince. Povratnika iz Slovenj Gradca Kenana Pajta, občasnega bosanskega reprezentanta Vladana Lončarja, levokrilnega rokometaša iz Kopra Tilna Sokoliča in krožnega napadalca Branka Predovića. Novi, mladi pogon predstavljajo tudi fantje, ki so svoje uspehe začeli pisati v ekipah mlajših selekcij in se s trdim delom prebili v člansko ekipo. To so: Tarik Mlivić, Nino Komar, Matic Ravnikar, Urban Starc, Timotej Grmšek, Tarik Velić in Alen Husejnović.

Jovičić: Želim si, da se fantje borijo. Potem bomo zadovoljni z izidom.
"Odkar treniram to ekipo, si želim, da se borijo. Ekipa Gorenja ni 'šminkerska ekipa', so borci, ki trdo delajo in njihov trud se na igrišču pozna. Fantje dajo vse od sebe, iz tekme v tekmo. Igramo kombinatorno, hitro, vpadljivo. Dosti je atraktivnih izhodišč. Menim, da bodo gledalci zadovoljni. Na vsakega nasprotnika se pripravimo taktično. Rezultatov naslednjih tekem ne želim napovedovati, želim le, da se fantje maksimalno borijo in tako bomo vsi zadovoljni z izidom,"
je za spletno stran kluba dejal trener Gorenja Zoran Jovičić.

Kapetan Gorenja David Miklavčič meni, da so se iz napak preteklih sezon precej naučili. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Gorenja David Miklavčič meni, da so se iz napak preteklih sezon precej naučili. Foto: www.alesfevzer.com

Miklavčič: Mislim, da je letos naša sezona. Iz prejšnjih smo se precej naučili.
Kapetan os David Miklavčič poudarja, da je vzdušje v ekipi zelo pozitivno. "Z ekipo smo bili kar veliko časa narazen. Predvsem se moramo spoznati z novimi in mlajšimi igralci. Rezultat je posledica igre, če dobro igraš, boš zmagal. Na vsaki prihajajoči tekmi moramo biti maksimalni. Smo zelo mlada ekipa, ki bo težko zmagovala na rutino. Mogoče kakšno tekmo, ostalo pa se bomo morali potruditi. V vseh teh sezonah smo videli, da smo postali vsem klubom trofeja, se pravi tisti, ki pridejo k nam ali mi k njim, hočejo na skalp, zelo redko so bile tekme, da smo na lahek način prišli do zmage. Povsod smo morali dati vse napore in vse moči usmeriti v zmago. Mislim, da je letos naša sezona, ker smo se iz prejšnjih precej naučili. Kot vemo, smo vse sezone slabo začeli in smo se proti koncu lovili. Tukaj smo bili vedno prekratki za nekaj zadetkov. Menim, da moramo res maksimalno začeti sezono in biti ves čas pri vrhu ter potem čakati na svoje priložnosti," je povedal Miklavčič.

Gams: V ekipi imamo 12 igralcev iz mlajših selekcij kluba
Direktor Gorenja Janez Gams pa je dejal: "Ekipo sestavlja 12 igralcev, ki so svojo pot začeli v naših mlajših selekcijah. Smo eden izmed redkih klubov v Sloveniji, ali pa celo edini, ki se lahko pohvali s tem, da v članski ekipi igra toliko igralcev, ki so bili vzgojeni v mlajših selekcijah. Nekateri so v ekipi eno leto, drugi dve, ampak vsi izmed teh so pri nas začeli kot mladinski pogon kluba. Člansko ekipo sestavljajo tudi člani, ki so tukaj od osmega leta starosti. Velika pohvala za to gre trenerjem mlajših selekcij. Na to smo zelo ponosni in po tej poti bomo vztrajali še naprej."

Prvi test za Gorenje bo sobotna tekma državnega prvenstva proti Ljubljani.