Foto:
Foto:
Celjani lahko računajo na bučno podporo s tribun.

Skalp Barce bodo evropski prvaki poskušali vzeti že v soboto. Celjanom motivacije ne bo manjkalo, saj jim bodo ob strani stali navijači v razprodani dvorani. Slovenski rokometaši dobro poznajo španskega velikana, za katerega igrajo tudi nekdanji Celjani Dejan Perić, Dragan Škrbić in Luka Žvižej.

Prva naloga Pivovarne Laško bo zaustaviti najmočnejšo zunanjo linijo na svetu (Lars Jeppesen, Laszlo Nagy, Iker Romero ...).

"Barcelona je nekaj posebnega v rokometnem svetu. Pred leti je kraljevala na evropskem prizorišču, v tej sezoni pa je znova sestavila kakovostno ekipo, ki sloni na igri zunanjih igralcev. Tu so sami vrhunski posamezniki, ki delujejo zares udarno in zastrašujoče. V obrambi se bolj ali manj vseskozi zanašajo na različico 6-0. Za mnoge ekipe je to neprebojna ovira, oteževalna okoliščina pa je, da sta zadnji prepreki dva fantastična vratarja: David Baruffet in Dejan Perič," je nasprotnika ocenil trener Celja Miro Požun.

Spoštljivo o tekmecu v polfinalu je govoril tudi Edvard Kokšarov: "Barcelona je izjemno kakovostna ekipa, pred nami pa sta dve zares težki tekmi. V teh dneh smo si ogledali številne posnetke njihove igre, kar bomo počeli tudi v naslednjih dneh. Igralci ne čutimo nobenega pritiska s strani kluba in navijačev, a lahko ste prepričani, da želimo napisati novo poglavje v zgodovini kluba in se prek Barcelone uvrstiti v veliki finale."

V taboru Celjanov so zaskrbljeni nad poškodbo krožnega napadalca Gorana Kozomare. Slovenski reprezentant bržkone ne bo mogel nastopiti, saj ima zlomljeno levo zapestje.

Na stavnicah favoriti Celjani
Dve najbolj znani spletni stavnici (Gamebookers in Betandwin) sta vlogo favorita na prvem srečanju pripisali Celju Pivovarni Laško. Kvota na zmago gostiteljev je 1,3, na zmago Barcelone pa 3,75.

Neuspela generalka
Barcelona bo v Celje dopotovala s slabo popotnico, saj je v prvenstvu doma izgubila s prvim tekmecem za vrh Portland San Antoniem s 26:31.