Kasim Kamenica je moral iz Celja oditi 13. novembra lani po porazu celjskih rokometašev v Ligi prvakov proti Valurju. Zamenjal ga je Slavko Ivezič. Foto: Reuters
Kasim Kamenica je moral iz Celja oditi 13. novembra lani po porazu celjskih rokometašev v Ligi prvakov proti Valurju. Zamenjal ga je Slavko Ivezič. Foto: Reuters
Kasim Kamenica
Kiel se je lani prvič zavihtel na vrh Evrope. Pot do tja pa je bila trnova. Leta 2003 mu jo je v četrtfinalu zagodel prav Kamenica, ki ga je izločil z ljubljanskimi Prulami. Nemci so zdaj drugič zapored v finalu, Prule pa ... Foto: EPA
Kamenica: Celjski klub je čudno voden

Rokometnega trenerja iz Goražda smo prejšnji teden srečali v dvorani Tivoli, kjer si je ogledal zaključni turnir košarkarske Lige NLB. "Ta turnir je res velik spektakel. Žal mi je, da v rokometu ni takih dogodkov. Sploh v Ljubljani, kjer so Prule propadle prek noči, in kjer Krim, ki je bil evropski velikan, iz dneva v dan doživlja nove padce. Tu sem predvsem zato, ker sem 'željan' lepih dogodkov," nam je za začetek povedal Kamenica in nato odgovoril še na nekaj vprašanj o "njegovem" športu.

V zadnjem času o vas nismo veliko slišali. Kaj počnete?
Trenutno nič. Profesionalno nisem nikjer angažiran. V glavnem se rekreiram in čakam kakšno dobro ponudbo.

Ste jo že dobili?
Resne, ki bi zadovoljila moje ambicije in sloves, za zdaj ne. Na pravo ponudbo še čakam.

Kakšne pa so vaše ambicije?
Da se spet začnem ukvarjati s svojim poslom na najboljši mogoči način. Z odhodom iz Celja in reprezentance sem doživel profesionalno degradacijo in krivico, tako da sem si v tem času poskušal malo opomoči. Pripravljen sem na nove izzive, dobro sem si odpočil. Včasih je v našem poslu dobro tudi to, da si malo odpočiješ, tako da lahko rečem, da sem pripravljen na še večje izzive.

Ste bližje obstanku v Sloveniji ali odhodu v tujino?
Za zdaj sem bližje odhodu v tujino, glede na razmere, ki vladajo v slovenskem rokometu. Na neki način tu nisem več zaželen, tako da razmišljam o odhodu.

Kako pa komentirate trenutno krizo v Celju?
Žal mi je kluba. Klub je velik, ima veliko tradicijo, izide in navijače. Vendar je v zadnjem času čudno voden, tako da si ti igralci in ta klub niso zaslužili takih iger, predstav in rezultatov. Izguba pokala na domačem igrišču je nedopustna za tako velik klub. Tudi v prvenstvu so se znašli v neugodnem položaju, čeprav mislim, da bodo s kakovostjo, ki jo imajo, vendar osvojili prvenstvo. Vendar to ni način, po katerem so po navadi prihajali do lovorik.

Vaša napoved je torej, da bo Celjanom uspelo ubraniti naslov?
Mislim, da imajo nekaj prednosti v točkah in kakovostno ekipo, zadnja dva derbija proti Gorenju in Cimosu pa igrajo na domačem igrišču. Če se prebudijo Florijani, če napravijo vzdušje, kot znajo, potem je to velika garancija za končni uspeh Celja.

Gojite do koga kakšne zamere, glede na to, kako ste se poslovili od Celja?
Nikogar ne bi omenjal. Rekel sem, da je klub v zadnjem času malo čudno voden. To je njihova stvar. Na neki način se jim je vrnilo to, kar so si zaslužili. Še enkrat ponavljam: žal mi je kluba in razmer, ki vladajo okrog ekipe, toda oni so izbrali to pot, jaz nisem sodeloval. S ponosom lahko rečem, da nisem nikomur nič ostal dolžan, da nikomur nisem zabil noža v hrbet. Delal sem pošteno in profesionalno, oni tega niso prepoznali in v tem položaju je bil odhod neizbežen.

Kaj pa Liga prvakov? Komu pripisujete več možnosti za osvojitev naslova?
Mislim, da sta tako Kiel kot Ciudad Real veliki ekipi, ki zelo dobro igrata. Spomnim se, da je imel Kiel v lanski končnici veliko poškodovanih igralcev. Gojita malo različen slog rokometa. Težko je, res je težko napovedati, kdo bo zmagovalec, vendar majhno prednost vendarle dajem Kielu, ki je profiliral igro in igralce na sodoben, vrhunski način. Če mu bo stekla igra, se Ciudad Realu slabo piše.

Matej Rijavec

Kamenica: Celjski klub je čudno voden