Dušan Podpečan bo dobil priložnost na nedeljski tekmi proti Framu. Foto: RTV SLO
Dušan Podpečan bo dobil priložnost na nedeljski tekmi proti Framu. Foto: RTV SLO
Kasim Kamenica
Kamenica se zaveda, da Islanci ne bi smeli biti previsoka ovira, povsem drugače pa bo v Gummersbachu. Foto: RTV SLO

V Ligi prvakov so Celjani gladko odpravili norveški Sandefjord, v sredo pa so v derbiju državnega prvenstva visoko premagali Gold Club (34:24). Trener Kasim Kamenica pričakuje gladko zmago, preizkusil pa bo tudi taktične zamisli za pomembno tekmo 3. kroga 12. oktobra v Gummersbachu. Proti Islandcem bosta dobila priložnost tudi Dušan Podpečan in Aljoša Rezar.

Danes si bomo ogledali posnetke tekme med Gummersbachom in Framom. Vseeno bi dejal, da smo na nedeljski tekmi absolutni favoriti in da nič razen zmage ne pride v poštev. Ob tem pa se že začenjamo pripravljati na dvoboj z Gummersbachom," je odločen Kamenica.

Fram meri na končno 3. mesto
Islandci imajo večje uspehe v reprezentančnem rokometu, saj večina zvezdnikov hitro zapusti domače klube. Lani je v ligi prvakov igral Haukar iz Hafnarfjoerdurja, letos je to vlogo prevzel Fram iz Reykjavika, ki v evropskih pokalih še nima večjih uspehov. Njihov cilj je tretje mesto v skupini F in uvrstitev v Pokal EHF. Največji okrepitvi Frama sta 202 cm visoki krožni napadalec Brjann Guoni Bjarnason in Samir Adibegović iz BiH-a. Tujca sta še Ukrajinec Sergij Serenko in litovski vratar Egidijus Petkevicius.

Skupina F, 2. krog:
Četrtek ob 20.30:
GUMMERSBACH - SANDEFJORD

Nedelja ob 17.15:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - FRAM REYKJAVIK

Lestvica: 
GUMMERSBACH       1  1 0 0  38:26  2
CELJE P. LAŠKO    1  1 0 0  37:26  2
SANDEFJORD        1  0 0 1  26:37  0
REYKJAVIK         1  0 0 1  26:38  0