Karabatic in Kavtičnik sta bila že dalj časa nezadovoljna z vzdušjem v Kielu. Foto: EPA
Karabatic in Kavtičnik sta bila že dalj časa nezadovoljna z vzdušjem v Kielu. Foto: EPA
Vid Kavtičnik
25-letni Kavtičnik je v najstniških letih zablestel v dresu Gorenja in Slovenije, kar mu je na začetku leta 2005 prineslo prestop v Kiel. Foto: EPA

Za okoli 1,5 milijona evrov je njuni pogodbi namreč odkupil francoski Montpellier, so potrdili pri severnonemškem klubu. Karabatic velja za najboljšega in najbolj plačanega rokometaša zadnjih let, medtem ko Velenjčan uživa podoben status na svojem položaju - desnem krilu.

Prepričevanje zeber ni obrodilo sadov
"Skušali smo storiti vse, da bi ju zadržali v klubu, a ni šlo,"
je danes, dva dneva po porazu v finalu lige prvakov proti Ciudad Realu, priznal trener Kiela Alfred Gislason. V izjavi za javnost je Kiel zapisal, da so videli oba dobra prijatelja, ki sta imela pogodbi do leta 2012, kot neločljiv del kluba, vendar se niso mogli več upirati želji igralcev po spremembi okolja.

Odhod trenerja, podkupovalna afera ...
Nezadovoljstvo dvojca, ki je nosil glavno breme Kielove igre, je izbruhnilo po odhodu hrvaškega trenerja Noke Serdarušića, ki zdaj vodi Neckar-Löwen. Svoje je dodal še izbruh podkupovalne afere, ki je pretresla nemški in evropski rokomet, največ obtožb in sprememb pa je bil deležen ravno Kiel.

Kiel že našel nadomestna igralca
"Zebre" so novico, ki je bila javna skrivnost že dlje časa, lahko potrdile šele po koncu vseh tekmovanj in po tem, ko so si že našli ustrezni zamenjavi. Namesto dvojca Karabatic-Kavtičnik bosta v belo-črnem dresu v prihodnji sezoni zaigrala Christian Sprenger in Momir Ilić, ki je še v ponedeljek z Gummersbachom slavil nad Gorenjem v finalu pokala EHF.

T. G.